Μ. Πυλαρινού – Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Ο καθαρισμός του αντιπλημμυρικού έργου στη Ν. Πεντέλη επείγει

Η Μαρία Πυλαρινού, μέλος του νέου δημοτικού συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, καλεί τη δημοτική αρχή να λάβει τα μέτρα της και να προχωρήσει σε καθαρισμούς ορισμένων φρεατίων, στα οποία, όπως αναφέρει, «έχουν φυτρώσει μέχρι και χόρτα».

Συγκεκριμένα, η κ. Πυλαρινού αναφέρει:

«Μετά το πέρασμα της πρόσφατης κακοκαιρίας “Μπάλλος” από την πόλη μας και του τεράστιου όγκου νερού που έπεσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην περιοχή, όπως και σε τόσες άλλες στη χώρα, ο Δήμος Πεντέλης μας ενημέρωσε ότι “ο έγκαιρος καθαρισμός των φρεατίων και οι άμεσες παρεμβάσεις κατά τη

διάρκεια των πρόσφατων καιρικών φαινομένων περιόρισαν στο ελάχιστο τα προβλήματα στον Δήμο Πεντέλης”. Μας έδειξε και φωτογραφία δύο εργαζομένων πάνω σε φρεάτιο υδροσυλλογής για να μας πείσει να είμαστε ήσυχοι.

»Όμως η κλιματική αλλαγή είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας και η πιθανότητα εντονότερων καιρικών φαινομένων είναι πλέον μεγάλη. Ο Δήμος Πεντέλης περιλαμβάνει τρεις πόλεις. Το τοπογραφικό ανάγλυφο των περιοχών που βρίσκονται υψηλότερα δέχεται και τα νερά του βουνού, που μεταφέρονται στον χαμηλότερο υψομετρικά οικιστικό ιστό. Ο Δήμος, πράγματι, εμφανίστηκε πριν τη νεροποντή και καθάρισε ορισμένα φρεάτια στα χαμηλά κεντρικά σημεία των Μελισσίων. Είναι όμως αυτό αρκετό;

»Τα φρεάτια της Ν. Πεντέλης που συγκεντρώνουν τα νερά της βροχής και επηρεάζουν και περιοχές των Μελισσίων είναι για χρόνια ακαθάριστα. Πρόσφατη αυτοψία που κάναμε έδειξε ότι η ικανότητα υδροσυλλογής είναι σημαντικά μειωμένη. Μερικά φρεάτια είναι γεμάτα με φερτά υλικά μέχρι τη σχάρα και μάλιστα σε ορισμένα έχουν φυτρώσει και χόρτα. Τα ρέματα στη μεγαλύτερη διαδρομή είναι ακαθάριστα, πλην ορισμένων σημειακών παρεμβάσεων που έχει κάνει πρόσφατα εργολαβικό συνεργείο μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής.

»Τέλος, το αντιπλημμυρικό έργο που είχε εκτελέσει ο Καποδιστριακός Δήμος Νέας Πεντέλης στις παρυφές της πόλης, για να αποτρέψει τα όμβρια που κατέβαιναν μέσω του δρόμου από τις γυμνές πλατείες των πρώην λατομείων Ράικου και έπνιγαν περιοχές του Αγ. Σίλα, δεν λειτουργεί πολλά χρόνια τώρα. Οι σχάρες και το βαθύ φρεάτιο που οδηγεί τα νερά στον υπόγειο τσιμεντένιο αγωγό, με διάμετρο ενός μέτρου, έχουν φρακάρει. Η προηγούμενη Καλλικρατική δημοτική αρχή δεν το καθάρισε. Η σημερινή σκέπτεται να κάνει κάτι γι’ αυτό;

»Τώρα τα όμβρια νερά κατεβαίνουν ορμητικά από το επικλινές τμήμα της οδού Κηφισιάς Ν. Πεντέλης, διατρέχουν την περιοχή Αγ. Σίλα και κινδυνεύουν περιοχές της Ν. Πεντέλης και των Μελισσίων. Οι κάτοικοι ανησυχούν και έχουν δίκιο. Θεωρούμε απαραίτητο η δημοτική αρχή, έστω και τώρα, να προλάβει τα χειρότερα. Ο καθαρισμός και η λειτουργία του αντιπλημμυρικού έργου επείγει. Ο χειμώνας είναι μπροστά».

The post Μ. Πυλαρινού – Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Ο καθαρισμός του αντιπλημμυρικού έργου στη Ν. Πεντέλη επείγει appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα