Μ. Μουχτούρη: Τα αρνητικά που ανέδειξε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό

Για τα όσα αναδείχθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στη συζήτηση για τον τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2021, αναφέρεται η δημοτικής σύμβουλος της Νέας Αρχής Μίνα Μουχτούρη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η κ. Μουχτούρη αναφέρει:

Ένα  παλιό παιδικό παραμύθι λέει «αλεπού, αν είχες γνώση, η γιορτή θάχε τελειώσει με χαρά μέσ’ τη φωλιά δίχως νάρθουν τα σκυλιά».

To τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο οδηγήσε σε ήττα τη διοίκηση Ζορμπά μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, αφού ψηφίστηκε η πρόταση

των τριών παρατάξεων, της Νίκης, της Νέας Αρχής και της Μια γενιά Μπροστά όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα  του 2021.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/12 ανέδειξε την παθογένεια του πολιτικού συστήματος της πόλης μας. Ανέδειξε την ανεπάρκεια της απλής αναλογικής. Ανέδειξε την πολιτική ανωριμότητα και αμετροέπεια της διοίκησης να συνεργαστεί με τις προσφερόμενες παρατάξεις και να επεξεργαστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας, όπως το απαιτεί το ισχύον εκλογικό σύστημα. Ανέδειξε  ένα προεδρείο ανέτοιμο, απροετοίμαστο, αδιάβαστο, αμήχανο, να  αναζητά τη γνώμη πρώην προέδρου. Ανέδειξε την  αλαζονεία του επικεφαλής της παράταξης Αλλάζουμε που επιδίωκε, σε αντίθεση με πέρυσι, να ψηφιστεί η δική του πρόταση, δίχως να ενσωματωθεί στην πρόταση της διοίκησης. Ανέδειξε, για άλλη μια φορά, το εμφυλιοπολεμικό  και διχαστικό κλίμα που συστηματικά καλλιεργείται και συντηρείται από τον ίδιο τον δήμαρχο. 

Ο πολιτικός πολιτισμός πάντα επιδεικνύει ανθεκτικότητα και αντιστέκεται σε δείγματα λαϊκισμού και υποκουλτούρας. Η  διοίκηση οφείλει να αρθεί  των περιστάσεων, να σεβαστεί και να υπολογίζει τις παρατάξεις, να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της εποχής, να είναι ευέλικτη, σεμνή και μετριοπαθής, χωρίς τακτικισμούς παλαιάς κοπής. Το οφείλει στη συγκυρία που την ανέδειξε.

The post Μ. Μουχτούρη: Τα αρνητικά που ανέδειξε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα