Μ. Διακολιού προς δήμαρχο Αμαρουσίου: Τα «ψευτοκουτσαβακίστικα» αλλού…

Σε μία πρόσφατη «αψιμαχία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, με αφορμή το θέμα μετακίνησης υπαλλήλου του Δήμου, αναφέρεται η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, Μαίρη Διακολιού.

Στην ανακοίνωσή της, όπου υιοθετεί αυστηρό τόνο απευθυνόμενησ τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, η κ. Διακολιού αναφέρει:

Προ ημερών, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου μετακίνησε την επικεφαλής επιθεωρήτρια Εσωτερικού Ελέγχου Ποιότητας του Δήμου στην αποθήκη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος ποιότητας των υπηρεσιών από την ίδια.

Η παράταξή

μας, με (πραγματικά) αυστηρή ανακοίνωσή της, ρώτησε: α) γιατί έγινε αυτό; β) ποια ήταν τα ευρήματα του ελέγχου ποιότητας; γ) ποιος θα αντικαταστήσει την υπάλληλο; δ) πότε λήγουν οι πιστοποιήσεις του Δήμου και τι θα γίνει με την ανανέωσή τους; δ) ποιο ήταν το περιεχόμενο των εγγράφων που η υπάλληλος στο πλαίσιο του ελέγχου ποιότητας έστειλε στις υπηρεσίες για όλα τα ζητήματα και ιδίως για τη διαχείριση κρουσμάτων Covid.

Τι απάντησε η διοίκηση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σταθούλης αρχικά απάντησε ότι η μετακίνηση της υπαλλήλου από τη νευραλγική θέση της επιθεωρήτριας Εσωτερικού Ελέγχου Ποιότητας στην αποθήκη είναι… αναβάθμιση, κατόπιν ότι η επικεφαλής Επιθεωρήτρια Εσωτερικού Ελέγχου Ποιότητας δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου, γιατί αυτό το κάνει ιδιωτική εταιρεία και τέλος ότι τη διαχείριση της Covid την έχει η οικεία ομάδα έργου και όχι η υπάλληλος.

Οι ανακρίβειες αυτές καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα, αφού, όπως αποδείχθηκε: α) η ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ έλεγχο ποιότητας και όχι τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ έλεγχο ποιότητας, για τον οποίο ήταν αρμόδια η μετακινηθείσα υπάλληλος, β) ότι η επικεφαλής του ελέγχου ποιότητας μπορεί να υποδείξει στην ομάδα Covid την ορθή διαχείριση των κρουσμάτων βάσει των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, αν διαπιστώσει ότι δεν εφαρμόζονται. Τέλος, γ) ο οποισδήποτε δεν έχει συμφέρον να κάνει τη νύχτα – μέρα μπορεί να καταλάβει αν μία υπάλληλος, που από τη θέση της ελέγχει (υπό τη σκοπιά της αρμοδιότητάς της) όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, αναβαθμίζεται αν μετακινηθεί στην… αποθήκη!

Αφού ο κ. Σταθούλης εκτέθηκε, με τις αναληθείς κατά τα ανωτέρω απαντήσεις του, τη σκυτάλη ανέλαβε ο κ. δήμαρχος, ο οποίος, αφού με απαράμιλλη «ευγένεια», «δημοκρατικότητα» και πολιτικό «ήθος», με αποκάλεσε «άσχετη», αλλά κυρίως εμφανέστατο εκνευρισμό, συμπλήρωσε τα εξής:

α) ότι τάχα παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα της υπαλλήλου λόγω της ανακοίνωσης καταγγελίας της παράταξής μας,

β) Ότι άλλο είναι ο εσωτερικός έλεγχος και άλλο ο εσωτερικός έλεγχος ποιότητας,

γ) ότι έχει διοικητική εμπειρία διαχείρισης υπαλλήλων από τις (δοτές από το κόμμα) θητείες του στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, και ότι πιστεύει στο «rotation», δηλαδή στην εναλλαγή θέσεων των στελεχών ώστε να μη βαλτώνουν και να δοκιμάζουν τη δημιουργικότητά τους σε διαφορετικές θέσεις. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η υπάλληλος, για την οποία δήλωσε ότι έχει θετική άποψη, μετακινήθηκε ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, μετά από συνεννόηση μαζί του και συμφωνεί με τη μετακίνησή της,

δ) ότι θα δούμε στο μέλλον ποιος θα την αντικαταστήσει, γιατί ο Δήμος έχει κι άλλα αξιόλογα στελέχη,

δ) ότι βρίσκεται στο πλευρό των υπαλλήλων, και μάλιστα διευκόλυνε την δυνατότητα πολλών για προαγωγή.

Τι απάντησε η Μαίρη Διακολιού

α) Ότι σε ένα κείμενο που δεν αναφέρει ούτε καν το όνομα της υπαλλήλου, απλώς το γεγονός της μετακίνησής της, καθώς και τα πολιτικά ερωτήματα και συμπεράσματα που προκύπτουν από το γεγονός, δεν παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα κανενός/-μιάς και όποιος δεν το κατανοεί αυτό, είναι άσχετος.

β) Ότι σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης της παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» δεν αναφέρεται η έκφραση «εσωτερικού ελέγχου» σκέτο, χωρίς αναφορά σε έλεγχο ποιότητας. Όμως η κ. Διακολιού εξέφρασε την κατανόησή της στον κ. δήμαρχο που δεν το είδε καλά, γιατί, όπως είχε πει νωρίτερα, την ανακοίνωση την «είδε λίγο το πρωί».

γ) Ότι εκείνος που έχει πραγματική διοικητική εμπειρία δεν αποφασίζει να δοκιμάσει έναν υπάλληλο σε άλλο αντικείμενο μεσούντος του ελέγχου, ο οποίος μάλιστα έχει μεγάλη σημασία, αφού μετά από αυτόν ο Δήμος θα μπορέσει να ανανεώσει τις πιστοποιήσεις του για να δικαιούται χρηματοδοτήσεις! Δήλωσε δε, ότι καθόλου δεν κατανοεί με ποια λογική ο κ. δήμαρχος πίστεψε ότι η επικεφαλής/υπεύθυνη Ποιότητας θα δοκίμαζε τη δημιουργικότητά της στην… αποθήκη, και θεώρησε ιδιαίτερα εντυπωσιακό το ότι ο δήμαρχος τη μετακίνησε, αρξαμένου του ελέγχου και μη εισέτι υπάρχοντος αντικαταστάτη/-τριας! Παράλληλα, δήλωσε την απορία της για το πώς ενώ μία υπάλληλος έχει ξεκινήσει τον έλεγχο, έχει στείλει έγγραφα στις υπηρεσίες, ξαφνικά αποφάσισε μόνη της να δοκιμάσει τη δημιουργικότητά της … στην αποθήκη!

δ) Ως προς τον τρόπο επιλογής των προϊσταμένων στις υπηρεσίες του Δήμου, η κ. Διακολιού δήλωσε έτοιμη να συζητήσει το θέμα ανά πάσα στιγμή.

Προκαλώ τον κ. δήμαρχο

Αν και μετά από την πλήρη αυτή περιγραφή, ο κ. δήμαρχος επιμένει ακόμη ότι ήταν αυστηρός(sic!!!!!!!), τον προκαλώ να δημοσιοποιήσει ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από το video της συνεδρίασης.Επίσης, αν θεωρεί ότι με τις ανακρίβειες και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα απάντησε, τον προκαλώ να απαντήσει και τα δύο τελευταία ερωτήματα, τα οποία τέθηκαν, αλλά έκανε ότι δεν τα κατάλαβε:

α) Πότε λήγουν οι πιστοποιήσεις του Δήμου;

β) Ποιο το περιεχόμενο των εγγράφων που η μετακινηθείσα υπάλληλος έστειλε στις υπηρεσίες πριν τη … δημιουργική μετακίνησή της στην… αποθήκη;

3. Αν ο κ. δήμαρχος δεν έχει τίποτε να φοβηθεί και τίποτε να κρύψει, τον προκαλώ να μου χορηγήσει αντίγραφά τους.

Υ.Γ.: «Αυστηρότητες» και παρόμοια επικοινωνιακού τύπου «ψευτοκουτσαβακίστικα» και «πατριαρχικά» κατάλοιπα συστήνουμε στον δήμαρχο να τα δοκιμάσει εκεί που του ‘χουν δημιουργήσει τα απωθημένα του. Στο Δημοτικό Συμβούλιο και έναντι της παράταξής μας, λαμβάνονται υπόψη και εντέλει «περνάνε» μόνο αποδείξεις και σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα.

The post Μ. Διακολιού προς δήμαρχο Αμαρουσίου: Τα «ψευτοκουτσαβακίστικα» αλλού… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα