Λαθρεμπόριο χρυσού: Ποιος είναι ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης

Ένας 60χρονος, ο οποίος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας περιγράφεται ως «έμπειρος και γνώστης της αγοράς», είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Η δράση και αυτής της εγκληματικής οργάνωσης γίνονταν υπό τη σκέπη νομιμοφανούς επιχείρησης εμπορίας χρυσού – «βιτρίνα» για τις έκνομες δραστηριότητες της. Πρόκειται, μάλιστα, για οικογενειακή επιχείρηση στην οποία ως ιδιοκτήτης

εμφανίζονταν ο γιος του και η οποία χρησιμοποιούνταν για «κάλυψη» του ίδιου και των μελών του κυκλώματος που ηγούνταν, αλλά και ως «όχημα» για τη νομιμοποίηση «βρώμικου χρήματος» μέσω εικονικών αγοραπωλησιών, πληρώνοντας το ΦΠΑ στα εκδοθέντα τιμολόγια. Το «αρχηγείο» της συγκεκριμένης ομάδας, βρίσκονταν 4ο όροφο κτιρίου σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών, ενώ λειτουργούσε καθημερινά πλην Κυριακής.

Προκειμένου να διασφαλίσει εχεμύθεια, είχε εντάξει στην εγκληματική οργάνωση ως μέλη -ηγετικά και απλά- συγγενείς και φίλους. Ο ίδιος είχε ορίσει άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του ως συνδετικό κρίκο με Ρομά, οι οποίοι προμήθευαν την εγκληματική οργάνωση με χρυσό αγνώστου προέλευσης. Πάντως θεωρείται βέβαια ότι πολλά απ’ τα «κομμάτια» που έφταναν στο χυτήριο του κυκλώματος προέρχονταν και από κλοπές.

Τέλος, με τη μεσολάβηση άλλου προσώπου, συναντήθηκε τον Αύγουστο με τον έναν από τους δύο αρχηγούς της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να καθορίσουν βασική τιμή αγοράς χρυσού που κυμαίνονταν από 850 έως 1.000 ευρώ κάτω της τιμής «ταμπλό», με σκοπό να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους.

Σε μία από τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΛ.ΑΣ., έχει καταγραφεί ο εξής διάλογος;

Α. Τι θα στείλω εγώ; Στον έναν στον άλλον πόσο;

Β. Πόσα έχεις;

Α. Είναι γύρω στα… είναι 7 κομμάτια, 7 παλέτες γύρω στα 8 βρόμικο.

Β. Ε στείλε.

Α. Τα μισά και μισά.

Β. Τέσσερα και τέσσερα, του ενός να βγει πιο βαρύ, να βγει πέντε και. Εντάξει;

Α. Του Βολ;

Β. Ναι.

Πηγή: reader.gr/ Κώστας Παπαδόπουλος

The post Λαθρεμπόριο χρυσού: Ποιος είναι ο αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα