ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων: Άθλια προπαγάνδα με τις μαθητικές κινητοποιήσεις στην πόλη

Ότι επιχειρεί να συνδέσει «συκοφαντικά» τις κινητοποιήσεις των σχολείων στον Δήμο Βριλησσίων με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης κατηγορεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Γιάννη Πισιμίση η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η δημοτική παράταξη, στη σχετική ανακοίνωσή της, αρχικών εκφράζει τη συμπαράστασή της στους μαθητές, αναφέροντας: «Αρχικά να δηλώσουμε με κάθε τρόπο αυτό που θα έπρεπε να είναι δεδομένο: ότι στηρίζουμε και χαιρετίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις των

μαθητών του 1ου και 2ου Λυκείου της πόλης μας, οι οποίοι μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και συλλόγους γονέων, εκφράζουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων και το Εθνικό Απολυτήριο (πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου στο σύνολο των μαθημάτων)».

Στη συνέχεια δε τονίζει: «Στο πλαίσιο της άθλιας προπαγάνδας τους, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους μαθητές, έφτασαν στο σημείο να συσχετίσουν τις -απαράδεκτες και καταδικαστέες- ενέργειες βανδαλισμού που έλαβαν χώρα στο 2ο Λύκειο στις 21/01/2024 με τη μαθητική κατάληψη στο ίδιο σχολείο, η οποία όμως ήταν γνωστό ότι είχε λήξει στις 19/01/2024, δηλαδή 3 ημέρες πριν, στοχοποιώντας ευθαρσώς ως κοινούς εγκληματίες, και απειλώντας τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου για τον αγώνα τους».

Όπως υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων, «το ότι η κατάληψη στο 2ο Λύκειο θα ολοκληρώνονταν στις 19/01/2024 είχε ανακοινωθεί από τους ίδιους τους μαθητές. Μάλιστα αυτό το γνωρίζει άριστα η διοίκηση του Δήμου, άσχετο το τι εσκεμμένα διαρρέεται από διάφορα troll. Στην από 22/01/2024 ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων αναφέρει ότι κατέθεσε “μήνυση κατά αγνώστων για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο 2ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων”, σημειώνοντας ότι “το συγκεκριμένο σχολείο τις τελευταίες ημέρες τελούσε υπό κατάληψη”, γνωρίζοντας φυσικά ότι αυτή είχε λήξει 3 ημέρες πριν».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων για τις μαθητικές κινητοποιήσειςΛήψη

The post ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων: Άθλια προπαγάνδα με τις μαθητικές κινητοποιήσεις στην πόλη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΛΑ ΣΥ, Βριλησσίων, Άθλια,la sy, vrilission, athlia