ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Οι εργαζόμενοι στον Δήμο παραμένουν χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας

Ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο παραμένουν χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασία (ΜΑΠ) τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να προβεί στη χορήγησή τους.

Ειδικότερα, η ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης αναφέρει:

«Καμιά εντύπωση δεν μας προκαλεί η τακτική της δημοτικής αρχής του Δήμου Πεντέλης σε ό,τι έχει να κάνει με δικαιώματα εργαζομένων.

Παρά τις συνεχείς πιέσεις, τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά “εργατικών ατυχημάτων” , το αυτί της δημοτικής αρχής… δεν ιδρώνει. Οι εργαζόμενοι στον Δήμο

παραμένουν χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), με παλαιωμένο και ακατάλληλο για τους δρόμους στόλο οχημάτων. Και αντί η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, όπως η ίδια είχε δεσμευτεί, υλοποιεί στο ακέραιο τις πολιτικές όλων των κομμάτων διαχρονικά που “έπαιζαν” τις ζωές των εργαζομένων στους Δήμους κορώνα γράμματα, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους σε κάθε κίνδυνο στην εργασία τους.

Αναρωτιόμαστε, αν στη θέση των εργαζομένων ήταν κάποιος εργολάβος ή επιχειρηματίας δεν θα έκαναν κυβιστήσεις προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά του το ταχύτερο δυνατό; Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τώρα τα συμπεράσματα τους και για τη σημερινή δημοτική αρχή και για την προηγούμενη.

Όλοι τους υπηρέτησαν με συνέπεια την πολιτική των κυβερνήσεων και των κατευθύνσεων της ευρωπαϊκής ένωσης. Όλοι τους συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια υποβάθμισαν το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης προκειμένου να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι. Και το πέτυχαν.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο Δήμος Πεντέλης να έχει τα πιο ακριβά τέλη στα Βόρεια Προάστια, υποβαθμισμένες υπηρεσίες στα χέρια ιδιωτών και εργολάβων (καθαριότητα, σχολική φύλαξη κ.ά.) και εργαζόμενους που καλούνται να ανταποκριθούν χωρίς τα απαιτούμενα για την ασφάλειά τους μέσα. (ΜΑΠ).

Οι εργαζόμενοι καθημερινά ξεζουμίζονται, βρίσκονται έκθετοι σε όλες τις συνθήκες. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, πράγμα που απευχόμαστε, τι θα απαντήσετε κύριοι της διοίκησης; Ότι ήταν η κακιά στιγμή;

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει την κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας εδώ και τώρα.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε έργο βιτρίνας και να προχωρήσει στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Αντί να ξοδεύει χρήματα των δημοτών σε άχρηστες φιέστες κόστους χιλιάδων ευρώ, αντί να “ταϊζει” με λεφτά των δημοτών και των εργαζομένων τους εργολάβους να απαιτήσει τώρα κονδύλια από την Περιφέρεια για Μέσα Ατομικής Προστασίας, νέα οχήματα, μόνιμο προσωπικό, φιλολαϊκά έργα υποδομής.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που δεν κάνουν εκπτώσεις στην υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή τους.

Η εργάτρια στην καθαριότητα στον Δήμο Ξυλοκάστρου να είναι η τελευταία στον κατάλογο των 64 νεκρών του κλάδου. Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των εργαζομένων την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και καλούμε το λαό της περιοχής να στηρίξει το δίκαιο αγώνα τους».

The post ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Οι εργαζόμενοι στον Δήμο παραμένουν χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα