ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Μπουχτίσαμε από βαρύγδουπα σχέδια – Πόσοι απασχολούνται στην Πολιτική Προστασία του Δήμου;

Με αφορμή τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος Πεντέλης από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται σε όσα, κατά εκείνη, αποτέλεσαν τις αιτίες που ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας υπολειτούργησε.

Ειδικότερα, η παράταξη, η οποία έχει επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντά, αναφέρει:

«Αυτές τις ώρες που η πόλη μας προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και με μέρος του δευτερεύοντος οδικού δικτύου να μην έχει ακόμα καθαριστεί από το χιόνι, τα πολλά λόγια περιττεύουν. Οι ευθύνες κυβέρνησης και τοπικής

διοίκησης είναι δεδομένες.

Η οργή των δημοτών μας είναι και δική μας οργή.

Τι έφταιξε;

Απαντάμε: Μπουχτίσαμε από σχέδια επί σχεδίων με βαρύγδουπους τίτλους και ανακύκλωση ιδεών. Αλήθεια, πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται στην Πολιτική Προστασία του Δήμου; Αφήνουμε τη διοίκηση να απαντήσει…

Αυτό που χρειάζεται εδώ και τώρα είναι το στήσιμο επί της ουσίας Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Πεντέλης. Κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον κόπο και τη δουλειά των εργαζόμενων της καθαριότητας ή εθελοντικών σωμάτων.

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν επικίνδυνο, το ότι ένας Δήμος με τον ορεινό όγκο της Πεντέλης εντός του, έχει τόσο λίγο προσωπικό, ελλιπή μέσα, στόλο σε άσχημη κατάσταση, ξεχαρβαλωμένες υπηρεσίας και κινδυνεύει από χιόνι, φωτιά και βροχή.

Όσα ζήσαμε δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων κρίσιμων υποδομών, της παράδοσης σε εργολάβους σοβαρών αρμοδιοτήτων του Δήμου καθώς και της υποχρηματοδότησης, που όλες ανεξαιρέτως οι διοικήσεις των τελευταίων δεκαετιών νομιμοποίησαν.

Είναι ώρα να παλέψουμε για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, επαρκή μέσα, ανανέωση και συντήρηση του στόλου των οχημάτων, για σύγχρονη και αποτελεσματική Πολιτική Προστασία στην υπηρεσία των δημοτών μας.

Υ.Γ.: Ποια ήταν η μοναδική παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο που καταψήφισε το σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών του χιονιά; Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το σχέδιο που καθιέρωσε το μητρώο εργοληπτών και εργολαβίες από την πίσω πόρτα σε περίπτωση χιονόπτωσης, καθώς και 8μηνες συμβάσεις έκτακτων εργαζόμενων, ενώ δεν ανέφερε απολύτως τίποτα για την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση. Η απάντηση είναι προφανής: H Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης».

The post ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Μπουχτίσαμε από βαρύγδουπα σχέδια – Πόσοι απασχολούνται στην Πολιτική Προστασία του Δήμου; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα