Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού: Καλούμε τη διοίκηση να υλοποιήσει τις παιδικές θερινές δραστηριότητες

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού σημειώνει ότι «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου για τη ματαίωση των θερινών δραστηριοτήτων (ΚΔΑΠ και camp του ΔΟΠΑΠ)» για να προσθέσει ότι «μέχρι τη δημοσίευση της εν λόγω απόφασης στον τοπικό Τύπο καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε από την πλευρά της δημοτικής αρχής σε καμιά από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για τις σκέψεις αυτές», συμπληρώνοντας:

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι

η διοίκηση ματαιώνει δραστηριότητες που βοηθούν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, που άλλωστε αποτελούν υποχρέωσή της, πόσο μάλλον όταν το άνοιγμα των σχολείων στηρίχτηκε στην αντιμετώπιση ακριβώς αυτών των επιπτώσεων στην υγεία και ανάπτυξη των παιδιών.

»Οι αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ) έχουν δημοσιεύσει ενδελεχείς οδηγίες για την πρόληψη του SARS-COV-2 στα ΚΔΑΠ, που θεωρούμε ότι με φροντίδα και θέληση θα μπορούσε ο Δήμος να τηρήσει, κάνοντας τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και διαμορφώνοντας τους χώρους».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

«Επομένως κρίνουμε την αιτιολόγηση της ακύρωσης δήθεν για αδυναμία τήρησής τους προσχηματική, που τελικά καταλήγει να είναι μία εχθρική προς τους γονείς πολιτική απόφαση. Άλλωστε τόσοι άλλοι Δήμοι θα πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες αυτές.

»Εάν πραγματικά ήθελε η δημοτική αρχή να αποφευχθεί ο συνωστισμός, μπορούσε να διαθέσει περισσότερους χώρους, περισσότερα σχολεία με το ανάλογο προσωπικό».

Ειδικά οι φτωχές οικογένειες, προσθέτει η παράταξη, «που δεν διαθέτουν εξοχική κατοικία, που δεν έχουν χρήματα για ιδιωτικές κατασκηνώσεις και camps πλήττονται περισσότερο από τις αποφάσεις αυτές», για να συμπληρώσει ότι «σημαντικός αριθμός γονέων έχουν μείνει με πολύ λίγες μέρες άδειας, καθώς όσοι έλαβαν την άδεια ειδικού σκοπού με απόφαση της κυβέρνησης αναγκάστηκαν να θυσιάσουν μέρες από την κανονική τους άδεια, αναγκαία το καλοκαίρι τόσο για την ξεκούραση όσο και για την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά».

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού τονίζει:

«Η απόφαση της δημοτικής αρχής και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί αποτελούν ξεκάθαρη ομολογία, ξεκάθαρη παραδοχή ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη χωρίς τα απαραίτητα κτήρια, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εμβαλωματικές λύσεις με ημερομηνία λήξης.

»Καλούμε ακόμα και τώρα τη διοίκηση να αποσύρει την απόφασή της και να υλοποιήσει τις θερινές δραστηριότητες για τα παιδιά με την αναγκαία προσαρμογή και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων».

The post Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου – Χολαργού: Καλούμε τη διοίκηση να υλοποιήσει τις παιδικές θερινές δραστηριότητες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα