«Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» προς Θ. Αμπατζόγλου: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ισότιμη εκπαίδευση των μαθητών

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου», με επιστολή της προς τον δήμαρχο της πόλης, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ζητεί από τη δημοτική αρχή να απαιτήσει από την κυβέρνηση άμεση εξασφάλιση με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία του Δήμου τα «ακόμη απόντα», όπως σημειώνουν, αναγκαία μέσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπ. Παιδείας, μετά την προσπάθειά τους να δείξουν ότι

τάχα ενδιαφέρονται για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των μαθητών και των σχολείων, φαίνεται ότι δεν σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Έναν μήνα μετά την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των σχολείων έχουν αφήσει τους εκπαιδευτικούς, χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη, να σηκώνουν μόνοι τους τη μεγάλη προσπάθεια να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους. Έχουν αφήσει γονείς και μαθητές να αγωνίζονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα λιγοστά και συνήθως ανεπαρκή μέσα που διαθέτει κάθε οικογένεια!

Στην τελευταία μάλιστα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι και τους Δήμους, προτείνοντάς τους να δώσουν από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς τους έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές, την οποία τελικά θα πληρώσουν οι δημότες!

Οι εκπαιδευτικοί, όλες αυτές τις μέρες, στηρίζουν τους μαθητές τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με όλα τα μέσα, πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Ταυτόχρονα απαιτούν με αποφάσεις των Σωματείων τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των ελλείψεων σε τεχνικό εξοπλισμό, που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες των μαθητών τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να μη συναινέσει στην αντιμετώπιση της κυβέρνησης και να στηρίξει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος απαιτώντας από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει «τώρα» με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της πόλης μας όλα τα αναγκαία μέσα: Εξοπλισμό (tablet ή laptop) και δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Παιδείας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ανταποδοτικά των Δήμων, που είναι μια ακόμη φορολόγηση του λαού μας, ούτε από ταμεία των σχολικών επιτροπών, των οποίων τα έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις έτσι κι αλλιώς έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60-70%.

Καμία εμπλοκή ιδιωτών – χορηγών στον εξοπλισμό των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Απαιτούμε από το κράτος αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Απορρίπτουμε τη «φιλευσπλαχνία» όλων εκείνων που με το ένα χέρι «χορηγούν» και με τα δύο ανταμείβονται πλουσιοπάροχα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το Υπ. Παιδείας.

The post «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» προς Θ. Αμπατζόγλου: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ισότιμη εκπαίδευση των μαθητών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου, Αμπατζόγλου,laiki syspeirosi amarousiou, abatzoglou