Λ. Μαγιάκης: Δυσανεκτικές στον δημοκρατικό διάλογο οι συντηρητικές δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση

«Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση  της δημοκρατίας, της συλλογικής λήψης των αποφάσεων, της ενίσχυσης θεσμών άμεσης δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων  και της βιώσιμης ανάπτυξης με επίκεντρο τις ανάγκες των απλών ανθρώπων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών ή μια Αυτοδιοίκηση που θα παραμείνει ένας κομματικοποιημένος, γραφειοκρατικός, αποστεωμένος θεσμός παραγωγής παραγόντων και παραγοντίσκων προθύμων να υπηρετήσουν τις κεντρικές κομματικές-κυβερνητικές πολιτικές που θα τους υπαγορευτούν;».

Το

παραπάνω ερώτημα θέτει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο.

«Οι συντηρητικές δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα αν πρόσκεινται στη Ν.Δ., στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΙΝ.ΑΛ.,  κρίνοντας εν πολλοίς και εξ ιδίων, θεωρούν ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας (σ.σ.: απλή αναλογική) θα θέσει τους δημάρχους σε καθεστώς ομηρίας και εκβιασμών εκ μέρους μειοψηφιών» σημειώνει ο κ. Μαγιάκης και προσθέτει:

«Δυσανεκτικές στον δημοκρατικό διάλογο και με καθεστωτική αντίληψη, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η αλήθεια δεν είναι μία και μοναδική και ότι απαιτούνται συνθέσεις».

Το άρθρο του Λ. Μαγιάκη για το νέο εκλογικό ν/σDownload

The post Λ. Μαγιάκης: Δυσανεκτικές στον δημοκρατικό διάλογο οι συντηρητικές δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα