Κορωνοϊός: Το σχέδιο «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα: Το sms στο 13034 και η σειρά με την οποία θα γίνουν

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται, τα ραντεβού θα κλείνονται με τρεις τρόπους από τον Ιανουάριο του 2021:

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).Για τους πολίτες, που
δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.

Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Πότε και πόσα εμβόλια θα παραληφθούν

Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει σταδιακά από έξι τουλάχιστον εταιρείες, ξεκινώντας με την πρώτη παραλαβή το Δεκέμβριο 2020 από την Pfizer/ BioNTech.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα πάρει:

Pfizer/BioNTech 4,7 εκατ. δόσεις.AstraZeneca/Oxford 7,1 εκατ. δόσεις.Johnson & Johnson 4,7 εκατ. δόσεις.Sanofi/GSK 4,7 εκατ. δόσεις.Moderna 1,8 εκατ. δόσεις.Curevac 5,3 εκατ. δόσεις.Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, αρχικά θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, οι τρόφιμοι και εργαζόμενοι σε γηροκομεία, οι διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης
και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν οι εξής:

Άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). Περαιτέρω προτεραιοποίηση:

Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω.Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω.Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω.Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω.

Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19 ανεξαρτήτως ηλικίας.

Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του κράτους.

Άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων).

Ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με Covid-19.

Στην τρίτη φάση, τα άτομα άνω των 18 χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Πώς θα μάθει κάποιος αν έχει προτεραιότητα

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).Η διαδικασία

Ο πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού.

Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.

Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του Πολίτη. Με το τρόπο αυτόν, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Εφόσον απαιτείται, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψη.

Όλος ο σχεδιασμός

Πηγή: reader.gr

The post Κορωνοϊός: Το σχέδιο «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα: Το sms στο 13034 και η σειρά με την οποία θα γίνουν appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα