Κορωνοϊός: Οριζόντια τα μέτρα στην Αττική – Τρεις Δήμοι στο «κόκκινο»

Οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό που συνεχώς καλύπτονται και ο σταθερά υψηλός αριθμός κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για τη λήψη μέτρων στην Αττική.

Οι τελικές λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης 15/9.

Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κορωνοϊό, από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τρεις
Δήμοι στο… κόκκινο

Με βάση πληροφορίες της ΕΡΤ, τρεις Δήμοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην επιβαρυμένη περιφέρεια Αττικής.

Βάσει αυτών των πληροφοριών, πρόκειται για τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

Ποια είναι τα μέτρα

Σίγουρη θεωρείται η παράταση του ωραρίου στην εστίαση για τα μεσάνυχτα, που λήγει σήμερα, σε πρώτη φάση ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ στο τραπέζι είναι και άλλα μέτρα, όπως ο περιορισμός των συναθροίσεων με μέτρα και για τις λαϊκές αγορές, με εναλλαγή παραγωγών, αλλά και η θέση πλαφόν 4 ή 6 ατόμων (για συγγενείς) στα τραπέζια.

Παράλληλα, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων που οδηγούν σε συνωστισμό, ενώ οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν για τις επόμενες δύο εβδομάδες να μην λειτουργούν θέατρα και σινεμά.

Ακόμα, στο τραπέζι είναι και η μείωση της πληρότητας των Μέσων Μεταφοράς από το σημερινό 65% στο 50%.

Πηγή: reader.gr

The post Κορωνοϊός: Οριζόντια τα μέτρα στην Αττική – Τρεις Δήμοι στο «κόκκινο» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα