Κόντρα Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων και ΟΚΠΑΔΒ για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς

Για αήθη επίθεση κατηγορεί την πρόεδρο του ΟΚΠΑΔΒ κ. Αρσένη-Λάμπρου η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψεις στους 3ο και 4ο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων.

Ειδικότερα, η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων αναφέρει ότι την Τετάρτη 22/02/23 ο εκπρόσωπός στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου (ΟΚΠΑ) Δημήτριος Τζιώκας απευθύνθηκε στο Ν.Π. με επιστολή αναφερόμενος «στα πολύ σοβαρά και άλυτα ζητήματα που αφορούν τους 3ο και 4ο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου». Όπως σημειώνει η παράταξη στον 3ο Παιδικό

σταθμό υπάρχει διακοπή παροχής ζεστού νερού και, όπως καταγγέλλεται και από εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο, το πρόβλημα με το boiler δεν έχει αποκατασταθεί εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει πως όλο τον χειμώνα εργαζόμενοι και μικρά παιδιά δεν έχουν παροχή ζεστού νερού, όπως τονίζει η ΛΑ.ΣΥ. Επίσης, όπως προσθέτει η ίδια, τόσο στον 3ο όσο και στον 4ο παιδικό σταθμό δεν λειτουργούν οι απορροφητήρες -δεν έχουν επισκευαστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες- «με αποτέλεσμα κατά την παρασκευή των γευμάτων η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική», σύμφωνα με την παράταξη, η οποία συνεχίζει στην καταγγελία της:

«Τα σοβαρά αυτά προβλήματα μας επιβεβαιώθηκαν το ίδιο πρωί. Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε το θέμα στο Νομικό Πρόσωπο ώστε να επιλυθεί άμεσα, καθώς αφορά στην καθημερινότητα των παιδιών και των εργαζομένων του Δήμου, βρήκαμε απέναντί μας την αήθη επίθεση της κυρίας Αρσένη-Λάμπρου, προέδρου του ΟΚΠΑΔΒ. Η απαράδεκτη ενέργειά της να “εκθέσει” τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων και του εκπροσώπου της έπεσε στο κενό, καθώς τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα εκθέτουν τόσο την ίδια όσο την παράταξη που εκπροσωπεί.

Καλό θα ήταν η κυρία Αρσένη-Λάμπρου να είναι πιο προσεκτική όταν αναφέρεται σε “όρια” συνδικαλιστικών καθηκόντων, καθώς η φράση που επέλεξε να χρησιμοποιήσει παραπέμπει σε “σκοτεινές” περιόδους για το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα. Στη θέση που βρίσκεται καθήκον της είναι να υπηρετεί τους δημότες και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, άρα να εξετάζει καλύτερα τα δικά της όρια και σε ό,τι αυτά έχουν να κάνουν με τη φροντίδα και επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν στον Οργανισμό στον οποίο προεδρεύει. Ανάμεσα στις υπόλοιπες δικαιολογίες που επικαλείται, κατηγορεί τη Λαϊκή Συσπείρωση για προεκλογικά παιχνίδια. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμφανέστατα έτσι κρίνει τους δημότες και η ίδια και η παράταξη που εκπροσωπεί. Οι κομμουνιστές, από όποιο πόστο κι αν βρίσκονται, αγωνίζονται με την ίδια συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα πριν, πολύ περισσότερο όμως μετά τις εκλογές.

Είναι γνωστή η πολιτική της υποβάθμισης που ακολουθείται στους Δήμους, από όποια δημοτική αρχή κι αν είναι στο τιμόνι, όποιας απόχρωσης και να είναι. Ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να παρέχουν ούτε καν τα στοιχειώδη στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Μετατρέπουν και αυτήν την υποχρέωση από κρατική ευθύνη σε ατομική.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι κρυστάλλινη: Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την προσχολική αγωγή και την παιδεία γενικότερα δεν μπορούμε να τη μετράμε με οικονομικούς δείκτες και κέρδη. Την ανάγκη αυτή την έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι πολλαπλά και οφείλει το κράτος και ο Δήμος να την καλύπτουν.

Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός των παιδικών σταθμών του Δήμου. Ικανό και μόνιμο προσωπικό εκπαιδευτικό, αλλά και βοηθητικό, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των παιδικών σταθμών. Ο Δήμος να αυξήσει τη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών. Κτήρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών. Αποκατάσταση ΤΩΡΑ όλων των προβλημάτων του 3ου και 4ου Παιδικού Σταθμού Βριλησσίων. Δωρεάν τροφεία για όλους».

The post Κόντρα Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων και ΟΚΠΑΔΒ για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόντρα Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων, ΟΚΠΑΔΒ,kontra laikis syspeirosis vrilission, okpadv