Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Φιλοθέης – Ψυχικού συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες του Δήμου.

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων δράσεων του Παντοπωλείου το Παράθυρο, η ηλεκτρονική εφημερίδα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού», σημειώνει:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, είναι μία από τις βασικές δομές αλληλεγγύης και προσφοράς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης μας. Και συνεχίζει

να λειτουργεί με τη συνεχή στήριξη των επιχειρήσεων, των σχολείων αλλά και απλών πολιτών, να προσφέρει κάθε μήνα, είδη διατροφής, πρώτης ανάγκης και είδη ένδυσης και υπόδησης.

Ελάτε να δούμε τις πιο πρόσφατες δράσεις μας… Τη Δευτέρα 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε διανομή σε είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη στις 24 Απριλίου – ενόψει του Πάσχα – πραγματοποιήθηκε άλλη μια διανομή σε είδη διατροφής στις υποστηριζόμενες οικογένειες.  

Όμως, τίποτε δεν γίνεται από μόνο του… Έτσι, είναι σημαντικό να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις που με την στήριξή τους μας έκαναν και καταφέραμε να ενισχύσουμε σημαντικά το πακέτο. Η κοινωνική ευαισθησία και η ανιδιοτελής προσφορά των εταιρειών ΑΒ Βασιλόπουλος, ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΑΠΕΕ, Ζαχαροπλαστείο ΚΑΜΕΛΙΑ, ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και Coca Cola Τρία Έψιλον, αποτελεί ένα κοινό και ουσιαστικό παράδειγμα για μίμηση. Και ζούμε με την ελπίδα ότι και άλλοι επιχειρηματίες θα  μπορέσουν  να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Σημαντικοί βοηθοί μας ήταν για ακόμη μία φορά τα σχολεία του Δήμου μας και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο της Φιλοθέης, το 2ο Γυμνάσιο του Νέου Ψυχικού και το 2ο Δημοτικό του Νέου Ψυχικού. Βασικοί πρωταγωνιστές: τα παιδιά! Τα οποία με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού υλοποίησαν δράσεις συγκέντρωσης ειδών διατροφής, οικιακής χρήσης και ειδών ατομικής υγιεινής για την ενίσχυση του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου.

Όλο τον Απρίλιο, υλοποιήσαμε μία σειρά δράσεων με σκοπό την ανάδειξη της προσφοράς στη ζωή μας και την ενίσχυση που χρειάζονται οι δικαιούχοι της Δομής.

Με χαρά ξεκίνησε η συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την ανάδειξη του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στη ζωή μας. Οι πρώτες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 10, 11, και 17 Απριλίου. Απώτερος στόχος ήταν η ενημέρωση των μαθητών με βιωματικό τρόπο για τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίησή τους για να «βάλουν» στη ζωή τους και άλλες πράξεις αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης. Οι μικροί μαθητές προετοίμασαν πακέτα αγάπης, ζωγράφισαν και συζήτησαν με τα στελέχη της Δομής. Με βιωματικές ασκήσεις και ιστορίες για τις καλές πράξεις που κάνουν τη διαφορά, ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στην ανιδιοτελή υποστήριξη που θα αλλάξει τον κόσμο.

Επιδίωξή μας, είναι να ενημερωθεί και να στηρίξει έμπρακτα η τοπική κοινωνία τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Για τον σκοπό αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των υποστηριζόμενων οικογενειών, έξω από τα υποκαταστήματα των σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. και Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ στο Νέο Ψυχικό. 

Σε μια εποχή που κατατρέχεται από δυσκολίες που πλήττουν ανεπανόρθωτα τόσο το άτομο ως μονάδα όσο τον θεσμό της οικογένειας, το να νοιάζεσαι για τον άλλο, φέρνει στην επιφάνεια την τρυφερότητα που ξεχνάμε. Ξετρυπώνει την μεγαλύτερη πρόκληση του εγωισμού μας και να υπερβούμε το πρόβλημά μας μοιράζοντας το υστέρημά μας μαζί με την αγάπη μας. Αυτό είναι το στοίχημα και είμαστε εδώ για να το κερδίζουμε.

The post Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα