Κ. Βαφειάδης: Δημιουργική λογιστική της δημοτικής αρχής για τα οικονομικά του Δήμου Βριλησσίων

Στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Βριλησσίων, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρεται ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας Κωνσταντίνος Βαφειάδης. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του, η διοίκηση παρουσίασε μία ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου, με υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κ. Βαφειάδης, «είναι προφανές ότι στην προσπάθεια να κάνουν αντιπολίτευση

στην αντιπολίτευση(!) παραθέτουν άσχετα νούμερα μεταξύ τους και τα βαπτίζουν χρέος. Και, βεβαίως, στην ανάλυση της διοίκησης δεν έγινε καμία αναφορά στα έσοδα του Δήμου.

Ειδικότερα, ο πρώην δήμαρχος σημειώνει ότι στο θέμα των απλήρωτων υποχρεώσεων απεκρύβη το γεγονός ότι αυτές είναι χρηματοδοτούμενες και άρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, στο θέμα των δανείων αθροίστηκε το σύνολό τους εντός του 2024, ενώ αποπληρώνεται κανονικά, διογκώθηκε σκοπίμως το υπολειπόμενο κόστος για το χρηματοδοτούμενο έργο των παιδικών σταθμών, ενώ αναφορικά με την αύξηση του κόστους λόγω της επιβολής του τέλους ταφής, ο δήμαρχος Γιάννης Πισιμίσης ψεύδεται για τον λόγο που ο Δήμος Βριλησσίων δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για κατάθεση αίτησης αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόσθεσε δε ότι για το σύνολο του κόστους που αναφέρθηκε υπάρχουν τα αντίστοιχα έσοδα για να καλυφθούν.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Κ. Βαφειάδη για τα οικονομικά του ΔήμουΛήψη

The post Κ. Βαφειάδης: Δημιουργική λογιστική της δημοτικής αρχής για τα οικονομικά του Δήμου Βριλησσίων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα