Κ. Τσιαμπάς για νέο δημαρχείο: Η διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής δημιουργεί πρόβλημα εκ του μη όντος…

Παρέμβαση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τις εργασίες ανέγερσης του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, με την παρέμβαση της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και την αντίδραση της δημοτικής αρχής, κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Όραμα για την Αγία Παρασκευή, Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Τσιαμπάς αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες οι δημότες έχουν γίνει μάρτυρες μιας αναστάτωσης 

από τις ανακοινώσεις των  κυρίων δημάρχου και αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ότι δήθεν υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει η ανέγερση του δημαρχείου, επειδή η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντοπούλου Ζωή, με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον Δήμο για την κοπή των πεύκων, που υπήρχαν στον χώρο ανέγερσης, ισχυριζόμενη ότι:

α. Η άδεια οικοδομής έχει λήξει.

β. Για την κοπή των δένδρων έπρεπε να εκδώσει άδεια η δασική υπηρεσία.

Και οι δύο ισχυρισμοί δεν ευσταθούν, καθότι:

Η άδεια οικοδομής (162/2013) εκδόθηκε νόμιμα με βάσει τον νόμο 4030/2011. Με διαδοχικούς νόμους δόθηκε παράταση ισχύος, με τελευταίο το άρθρο 52 του Ν.4710/20,ΦΕΚ142/Α/23-7-2020, με τον οποίο δόθηκε παράταση ισχύος μέχρι 31/12/2022 και συνεπώς δεν έχει λήξει και δεν χρειάζεται «αναθεώρηση για παράταση ισχύος». Στην άδεια αναφέρεται  σαφώς η κοπή των δένδρων, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά παρανομία.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι για την κοπή των δένδρων έπρεπε να εκδώσει άδεια η δασική υπηρεσία δεν ευσταθεί επίσης. Προφανώς διέφυγε της κυρίας  Κωνσταντοπούλου ότι η Δασική Υπηρεσία εμπλέκεται σε ό,τι αφορά τα δάση, τα άλση, τις πλατείες κ.λπ.  Ό,τι αφορά τα οικοδομικά τετράγωνα εντός σχεδίου είναι αρμοδιότητας αποκλειστικά της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία). Η οποία ως αρμόδια ενέκρινε την άδεια και μαζί την κοπή των δένδρων.

Κύριοι δήμαρχε και αντιδήμαρχε Τεχνικών Υπηρεσιών

Δημιουργήσατε πρόβλημα εκ του μη όντος. Δημιουργήσατε σύγχυση, χωρίς να υπάρχει λόγος, αναστατώσατε τους δημότες ισχυριζόμενοι ότι ένα έργο που το περιμένουμε όλοι 60 χρόνια κινδυνεύει.Γιατί όλη αυτή η πρεμούρα; Χάσατε την ψυχραιμία σας; Τρομοκρατηθήκατε; Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε νομική ενέργεια  και από οποιονδήποτε. Όμως ο Δήμος  είναι νόμιμος και δεν θα έπρεπε να αγωνιάτε. Εάν δεν γνωρίζατε τα παραπάνω, ενώ θα έπρεπε, γιατί δεν συμβουλευτήκατε τους μηχανικούς και τους δικηγόρους του Δήμου, οι οποίοι είναι άριστοι επαγγελματίες και θα αντιμετώπιζαν «το πρόβλημα» με απλές διαδικασίες. Γιατί άραγε;;;   

Μερικές από τις αρετές κάθε χρηστής διοίκησης είναι η γνώση, η συνεχής ενημέρωση, ο σεβασμός στις γνώσεις των συνεργατών, η αντικειμενικότητα, η δικαιοσύνη, η ψυχραιμία κ.λπ.

Στις αρετές δεν έχουν θέση τα επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού.

The post Κ. Τσιαμπάς για νέο δημαρχείο: Η διοίκηση του Δήμου Αγ. Παρασκευής δημιουργεί πρόβλημα εκ του μη όντος… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα