Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:26 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Επίσης νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:14 το πρωί της Τρίτης στην θαλάσσια περιοχή 15 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας και είχε εστιακό βάθος στα 1,2 χιλιόμετρα.

Αμέσως μετά το σεισμό,

πολλά κτήρια στο κέντρο της Πρέβεζας και σε γύρω περιοχές, έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ ακολούθησε και γενικό μπλακ άουτ για λίγα λεπτά σύμφωνα με το mypreveza.gr.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και τόνισε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς γι΄ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους.

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός από τους κατοίκους της πόλης σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο ΜπαΐλΒ. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσαν αντικείμενα σε σπίτια ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές.

Σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την Πυροσβεστική, επίσης δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές, αν και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, αλλά και στα γύρω χωριά για έλεγχο. Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, στην ίδια περιοχή πριν λίγες ημέρες είχε καταγραφεί ένας ακόμα σεισμός που επίσης είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους και είχε μετρηθεί 4,4 Ρίχτερ. «Θέλω να πιστεύω πως ο σημερινός ήταν ο κύριος σεισμός», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως παρακολουθούμε το φαινόμενο ενώ πρόσθεσε πως η περιοχή συνηθίζει να δίνει τέτοιους σεισμούς.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δονήσεις μικρότερης έντασης και ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί αν η δόνηση των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Πηγή: reader.gr

The post Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα – Τι λένε οι σεισμολόγοι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα