Ημερίδα Περιφέρειας Αττικής για την αφρικανική πανώλη

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση με τίτλο «Αφρικανική πανώλη των χοίρων – Ετοιμότητα Υπηρεσιών και Φορέων για ενδεχόμενη αντιμετώπισή της», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00 π.μ. στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) (τέρμα Αλκμάνος, Αθήνα).

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν εγκεκριμένοι επιστήμονες, τόσο από την Περιφέρεια Αττικής,

όσο και από άλλους φορείς.

Η θεματολογία που θα καλύψουν οι ομιλητές αφοράστα εξής:

Αφρικανική πανώλη των χοίρων: ένα καταστροφικό νόσημα για τους χοίρους.Βιοασφάλεια για τις χοιροτροφικές επιχειρήσεις.Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.Υγιεινή και ασφάλεια ζωοτροφών.Μέτρα διαχείρισης σε περίπτωση κρούσματος της αφρικανικής πανώλης.Ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών στη λήψη μέτρων για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.Η συμβολή των κυνηγών στα πλαίσια της πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.Ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για την πρόληψη της νόσου.

Στο πλαίσιο της επικείμενης Ημερίδας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Τα θέματα δημόσιας υγείας αποτελούν βασική προτεραιότητα μας. Βασικός στόχος μας είναι η ενίσχυση των δράσεων και των πρωτοβουλιών που θα θωρακίσουν και θα προστατέψουν τις ζωές των πολιτών. Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούνται για την πρόληψη της νόσου».

Την επιμέλεια της διοργάνωσης της ανοιχτήςενημερωτικής συνάντησης έχουν αναλάβει οι υπηρεσίες της Γενικής ΔιεύθυνσηςΑγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόγραμμα ημερίδαςDownload

The post Ημερίδα Περιφέρειας Αττικής για την αφρικανική πανώλη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα