Η «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, 15 και 16/9, από την ομάδα του Θεάτρου ΡΟΔΑ

Το Θέατρο ΡΟΔΑ, που στα 30 χρόνια σταθερής παρουσίας και πολύπλευρου πολιτιστικού έργου, έχει εδραιώσει τη δική του παράδοση, παρουσιάζει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, την «ΤΡΙΚΥΜΙΑ», το σπουδαιότερο, όπως σημειώνει η ομάδα του, έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η περιπέτεια λίγων ανθρώπων μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά,

με κωμικοτραγικά στοιχεία όμοια με αυτά που ζούμε σήμερα. Το έργο περιέχει μια θέαση της ανθρώπινης πραγματικότητας διαφορετική από όλα τα υπόλοιπα έργα του διάσημου δραματουργού. Στο κέντρο της στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ό,τι συμβαίνει στη ζωή του.

Μετά από επώδυνες ανατροπές που τον ανάγκασαν να μείνει εξόριστος σε ένα νησί, ο Δούκας του Μιλάνου Πρόσπερος, παίρνει απόφαση να αλλάξει την τροχιά της ζωής του προκαλώντας την Τρικυμία. Παλεύει ασταμάτητα με τους δαίμονές του. Η εξουσία με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν, τα πάθη των ανθρώπων, το σκηνικό του έρωτα, είναι όλα εκεί ολοζώντανα, όπως και σήμερα.

Η Μαρία Περετζή και η ομάδα ΡΟΔΑ αναζητούν και εξερευνούν την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα της «ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ» μέσα από το χορό και τη μουσική, συνδυάζοντας μια διαλογιστική προσέγγιση με την δυναμικότητα και την ένταση του θεάτρου. Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μέσα από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση. Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο, κρουστά και φωνητικά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη, με την επιμέλεια της Μαρίας Περετζή.

Οι διοργανωτές ενημερώνουν ότι στο θέατρο Πέτρας και στις παραστάσεις και πρόβες της ομάδας ΡΟΔΑ τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες.Γενική είσοδος: 15 ευρώ, AμεA: 10 ευρώ, ηλεκτρονική προπώληση: 13 ευρώ στο viva.gr, προπώληση στο δημαρχείο και τον δημοτικό κινηματογράφο Πετρούπολης: 13 ευρώ.Ομάδα Ρόδα – «Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Download

The post Η «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, 15 και 16/9, από την ομάδα του Θεάτρου ΡΟΔΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα