Η προεκλογική περίοδος τελειώνει, αλλά οι κάλπες μένουν…

[email protected]

Λίγες ώρες απέμειναν για να ανοίξουν (και πάλι) οι κάλπες των εθνικών εκλογών του 2023, δίνοντας τέλος σε μια μακρά -και ιδιαίτερα κουραστική- προεκλογική περίοδο.

Αν δεν μεσολαβήσουν «πράματα και θάματα», η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα παραμείνει αποδυναμωμένος στην αντιπολίτευση, ενώ το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα ποσοστά

των υπόλοιπων -λεγόμενων «μικρών»- κομμάτων και κυρίως στα πόσα από αυτά θα διαβούν το… κατώφλι της Βουλής.

Ένα στοιχείο που θα έχει επίσης ενδιαφέρον θα είναι σε ποιο ποσοστό θα διαμορφωθεί η αποχή, για την οποία οι διάφορες μετρήσεις δείχνουν όχι και πολύ αισιόδοξα στοιχεία…  

***

Άντε να τελειώσουμε, λοιπόν, με την προεκλογική περίοδο, για να ξεκινήσει και η προεκλογική περίοδος των αιρετών. Όπως καταλάβατε, οι κάλπες δεν πρόκειται να φύγουν από τα σχολεία και τα άλλα εκλογικά κέντρα, αφού θα πρέπει να στηθούν εκ νέου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Σας φαίνεται μακριά ο Οκτώβριος; Δεν είναι. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, η επικαιρότητα θα στρέφεται γύρω από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και το ονόματα που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση. Έτσι, από εκεί και πέρα και για λίγες ημέρες (βαριά-βαριά μέχρι τέλος Ιουλίου), θα προσπαθήσουν οι υποψήφιοι αιρετοί να αξιοποιήσουν τον ωφέλιμο προεκλογικό χρόνο. Θα μεσολαβήσει ο Αύγουστος -όπου το παιχνίδι θα γίνει σχεδόν αποκλειστικώς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- και θα ακολουθήσει ο Σεπτέμβριος, που θα είναι ο κυρίως προεκλογικός μήνας.

Κουραστήκατε; Σας καταλαβαίνουμε…

***

Πάντως, υπάρχει λύση να ξεφύγουμε λίγο από την υπερβολική έκθεση στα εκλογικά. Ακόμη και για όσους δεν καταφέρουμε να αποδράσουμε στις διακοπές, ξεμένοντας πίσω στα μεγάλα και μικρότερα αστικά κέντρα, οι Δήμοι έχουν προετοιμάσει πλούσιες φεστιβαλικές και άλλες εκδηλώσεις, που θα μας δώσουν πολύτιμες ανάσες ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας.

Μια περιήγηση στα αυτοδιοικητικά ΜΜΕ της περιοχής σας ή, ακόμα, και στις ιστοσελίδες των Δήμων, θα μας βοηθήσει να βρούμε τις εκδηλώσεις που μας ταιριάζουν, για να τις σημειώσουμε στο ημερολόγιό μας. Και για να μην γκρινιάζουμε μονίμως, το καλό είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν θα χρειαστεί να βάλουμε καν το χέρι στην τσέπη, αφού αρκετές από τις προαναφερόμενες δραστηριότητες είναι με ελεύθερη είσοδο.

Οπότε, ας παραμείνουμε ψύχραιμοι, αισιόδοξοι και, κυρίως, παρόντες σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Η αποχή -είτε στις εκλογές, είτε στη ζωή- το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να πολλαπλασιάζει όσους αποφασίζουν για εμάς ερήμην μας…

The post Η προεκλογική περίοδος τελειώνει, αλλά οι κάλπες μένουν… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η προεκλογική περίοδος τελειώνει,αλλά οι κάλπες μένουν…