Η Πεντέλη προετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ενεργειών για τη θωράκιση των περιοχών και την ασφάλεια των πολιτών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε από κοινού αυτοψία της δημάρχου Πεντέλης Νατάσσας Κοσμοπούλου, της αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη και του δασάρχη Θεόδωρου Κολοβού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνοδεία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μπούρα, του εντεταλμένου σύμβουλου Λευτέρη Μανιαδάκη και υπηρεσιακών στελεχών, διαπιστώθηκε η κατάσταση των ρεμάτων, των δασικών δρόμων και των αστικών και περαστικών δασών εντός της ζώνης ευθύνης

του Δήμου και συμφωνήθηκε να προωθηθούν άμεσες ενέργειες για τον καθαρισμό και τη διευθέτησή τους αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι παρέχεται η δυνατότητα χρήσης της Φόρμας Αξιολόγησης Κινδύνου Κατοικίας που είναι κοντά σε δασική βλάστηση, η οποία βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα www.fria.gr του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.

Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει στο πεδίο «Φόρμα Αξιολόγησης Κινδύνου Κατοικίας» και να κάνει κλικ στις επιλογές που ισχύουν για το σπίτι του. Στο τέλος, πατά «Υπολογισμός Συνολικού Κινδύνου Κατοικίας» προκειμένου να προϊδεαστεί για τον βαθμό επικινδυνότητας της κατοικίας του. Όπως σαφώς προκύπτει από τη σχετική ΚΥΑΗ, είναι αναγκαίο να απευθυνθεί στη συνέχεια σε ειδικό επιστήμονα, που θα συντάξει τα τελικά έγγραφα Αξιολόγησης και Τεχνικής Έκθεσης, τα οποία και πρέπει να υποβληθούν.

Περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά 07:00 έως 15:00, στον αρμόδιο για πληροφορίες υπάλληλο του Δήμου, δασολόγο Σταύρο Τσιαντικούδη (τηλ. 213 2050026). Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο θα δοθεί παράταση.

The post Η Πεντέλη προετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεντέλη,penteli