Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση

Με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Με σεβασμό στο περιβάλλον – την Υγεία του λαού – τους φυσικούς πόρους – το λαϊκό εισόδημα.

Διεκδικούμε: ενιαίο δημόσιο φορέα για – έργα – επεξεργασία – τελική διάθεση αποβλήτων.

Είμαστε αντίθετοι: σε ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης, κάθε είδους ιδιωτικοποίηση στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων.

Διεκδικούμε: το κόστος προγραμμάτων, εξοπλισμού, έργων για τα απορριμμάτων να γίνονται

από κεντρικούς δημόσιους πόρους με προοπτική την κατάργηση των δημοτικών τελών.

Απορρίπτουμε: την μετατόπιση του οικονομικού βάρους της διαχείρισης απορριμμάτων να επιβαρύνει την τσέπη του λαού (δημοτικά τέλη, τέλος ταφής, τέλος ανακύκλωσης κλπ).

Διεκδικούμε: μόνιμο επαρκές προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα – κάλυψη όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Λέμε ΟΧΙ:

Στις πανάκριβες ΜΕΑ (Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων) που μετατρέπουν την ανακύκλωση σε επιδοτούμενο καύσιμο για τις τσιμεντοβιομηχανίες και το πληρώνει ο λαός.Στην καύση των απορριμμάτων που είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας και το περιβάλλον.Στην δημιουργία ΜΕΑ (μονάδας επεξεργασίας) στην πόλη μας.Στη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην Αττική.Στην πορεία ιδιωτικοποίησης του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής ).

Δεσμευόμαστε για μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για την κατοικία και για τα μικρά εμπορικά καταστήματα.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ για πρόληψη στην παραγωγή απορριμμάτων με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ περιορίζοντας την υγειονομική ταφή.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ανακύκλωση στην πηγή με χωριστά ρεύματα σε συστάδες 3 κάδων (μέταλλο, χαρτί, φιάλες – γυαλί και πλαστικό)Οργανικό κλάσμα (βιοαπόβλητα) – καφέ κάδοςΧωριστή συλλογή κλαδεμάτων και πρασίνου.

The post Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα