Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο συγγενείς, φίλοι, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής ζωής, που βρέθηκαν στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του η σορός του 34χρονου, που τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία.

Η σορός του χειριστή του μοιραίου Mirage 2000-5, που κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στα ανοιχτά της Σκύρου, έφτασε στην εκκλησία σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη και εν μέσω χειροκροτημάτων.

Το «παρών» στην κηδεία

έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον αναπλ. υπουργό, Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του άτυχου πιλότου βρέθηκε την Παρασκευή από ένα αλιευτικό σκάφος, που συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του.

Τον επικήδειο, με μεγάλη συγκίνηση στα λόγια του, εκφώνησε ο σμηναγός και συμμαθητής του, Σπύρος Καρέλης, ο οποίος έκανε λόγο για έναν θαυμάσιο άνθρωπο και συμμαθητή, τονίζοντας ότι η άπονη μοίρα δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το θαυμαστό έργο του. «Το κενό της απουσίας σου», κατέληξε, «είναι τεράστιο».

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ανέφερε, ότι «έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος», για να προσθέσει:

«Τύχαινε να τον ξέρω από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν του έσφιξα το χέρι και του είπα είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο. Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας».

Β. Κικίλιας: Ημέρα θρήνου για την Ελλάδα και μέρα τιμής για το σμηναγό

«Ημέρα θρήνου για όλη την Ελλάδα και μέρα τιμής για τον σμηναγό Μπαλταδώρο, που έχασε τη ζωή του για να υπερασπιστεί την Πατρίδα μας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «την υπέρτατη προσφορά ενός συμπολίτη μας, ενός ανθρώπου που χάρισε το πιο μεγάλο αγαθό, τη ζωή του, για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι αυτή την κρίσιμη ώρα υπάρχει φιλότιμο και αλληλεγγύη και ο ελληνικός λαός ανοίγει απλόχερα τις αγκαλιές του για τα παιδιά και την οικογένεια του σμηναγού Μπαλταδώρου.

«Η λέξη φιλότιμο δε μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα. Και είναι αυτή η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων που τους κάνει στην κρίση, στη δυσκολία, να ενώνονται και να προσφέρουν τα μέγιστα. Με τη θυσία αυτού του παιδιού αυτό το παράδειγμα εκπέμπεται σε όλη την ελληνική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: reader.gr

The post Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα