Η εκλογική περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών θα έβγαζε… άλλη Βουλή

Με ενσωματωμένο το 96,03% των εκλογικών αποτελεσμάτων φαίνεται ότι ο Βόρειος Τομέας Αθηνών «αμφισβητεί» και στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου τόσο το ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, όσο και τη σειρά κατάταξης αυτών.

Ειδικότερα, εάν «αποφάσιζε» για τη νέα πολιτική γεωγραφία η εκλογική περιφέρεια

Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, η Βουλή θα ήταν επτακομματική (αφού δεν θα πέρναγε το όριο του 3% το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Νίκη και η Ελληνική Λύση, ενώ οι Σπαρτιάτες θα πέρναγαν στον… πόντο. Επίσης, θα ήταν στη Βουλή το ΜέΡΑ 25.

Από εκεί και πέρα, πρώτο κόμμα θα ήταν η Νέα Δημοκρατία, με ελαφρώς αυξημένο ποσοστό (47,20%) έναντι του Μαΐου (46,02%), με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος έχασε κι άλλο έδαφος (17,01% έναντι 18,76%).

Τρίτο κόμμα στα Βόρεια θα ήταν και πάλι το ΚΚΕ, το οποίο συγκέντρωσε 9,02% (8,63% τον Μάιο), ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα έμενε στην 4η θέση, με ποσοστό 7,65%, ελάχιστα αυξημένο σε σχέση με τον Μάιο (7,42%), αλλά πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό επικρατείας (11,86%).

ΜέΡΑ 25 και Πλεύση Ελευθερίας αύξησαν τα ποσοστά τους τον Ιούνιο, σε 3,71% και 3,43% αντιστοίχως, πετυχαίνοντας καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την Επικράτεια.

Από πλευράς συμμετοχής, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών διαμορφώνεται στο 62,85%, από 71,3% που ήταν το Μάιο, αλλά είναι σαφώς υψηλότερη από την Επικράτεια, όπου το ποσοστό της διαμορφώνεται σε μόλις 52,75%.

Μη χάσετε αύριο να διαβάσετε στο «Ε» την αναλυτική παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων όπως αυτά διαμορφώθηκαν στους 14 Δήμους της εκλογικής περιφέρειας Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, με πολλά και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΕπικράτειαΤο εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου Το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου

The post Η εκλογική περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών θα έβγαζε… άλλη Βουλή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα