Η Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού

Σε ειδική εκδήλωση στις 6/7 στο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας, η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, παρουσίασε το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού που ξεκινά την Τετάρτη 12 Ιουλίου με μουσική εκδήλωση στην κορυφή του βουνού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, φέτος το Φεστιβάλ Πεντελικού θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους (από 12/7 μέχρι 28/7 και από 30/8 μέχρι και 9/9). Συνολικά περιλαμβάνονται 15 εκδηλώσεις. Η πρώτη από αυτές θα γίνει στην κορυφή του Πεντελικού όρους, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Πεντέλης. Τρεις θα γίνουν στον αρχαιολογικό

χώρου του Αρχαίου Λατομείου και μία στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά κατά την παρουσίαση του προγράμματος τόνισε: «Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων διοργανώνουν και φέτος το Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους. Είναι μια κοινή προσπάθεια να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας, από τους αρχαίους χρόνους ως τη σύγχρονη εποχή, προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε φέτος και την Περιφέρεια Αττικής για τη βοήθειά της. Φέτος εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας και διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε εμβληματικά τοπόσημα, ξεκινώντας από την κορυφή του βουνού της Πεντέλης, συνεχίζουμε στο Αρχαίο Λατομείο δίπλα στην οδό Λιθαγωγίας, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας και στη Μονή Πεντέλης. Συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τοποθεσίες μοναδικού φυσικού κάλλους, τοποθεσίες με ιστορική σημασία και να παρακολουθήσετε ποιοτικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη στον χαιρετισμό της σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πεντέλης ως αρμόδιος αυτοδιοικητικός φορέας για άσκηση πολιτιστικής πολιτικής υλοποιεί θεσμούς και προγράμματα για να οδηγήσει την κοινωνία σε πολιτισμική εξέλιξη και να προωθήσει υψηλές καλλιτεχνικές αξίες. Το Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους, κορυφαίος θεσμός του Δήμου μας, αναδεικνύει τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό παρουσιάζοντας εμφατικά το απόθεμα της υλικής και άυλης πολιτισμικής μας κληρονομιάς αφήνοντας ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα από τις ιστορικές μας μνήμες και επιρροές. Με ιδιαίτερη χαρά φέτος ανέλαβα το σχεδιασμό και διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους δημιουργώντας ένα πρόγραμμα γεμάτο δυναμισμό και πλουραλισμό, εξωστρέφεια και αισιοδοξία που με όχημα την Τέχνη θα μας προσφέρει μοναδικές καλλιτεχνικές εμπειρίες».

Η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, στον χαιρετισμό της δήλωσε: «Εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη βρίσκομαι σήμερα εδώ στην παρουσίαση του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους που πλέον αποτελεί θεσμό για τον Βόρειο Τομέα. Μια λαμπρή γιορτή που ενώνει την Αθήνα με την Πεντέλη ενώνοντας με μοναδικό τρόπο το παρόν με το μέλλον. Εκ μέρους του περιφερειάρχη, θα ήθελα να συγχαρώ τη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και όλους όσοι συνεργάστηκαν για να συνεχιστεί αυτό το Φεστιβάλ που αποτελεί μια μοναδική πολιτιστική πρωτοβουλία. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον πολιτισμό έμπρακτα, στηρίζουμε το Φεστιβάλ και φέτος με δύο παραστάσεις “Νεφέλες” και “Προμηθέας Δεσμώτης”. Έτσι θα συνεχίσουμε μεταλαμπαδεύοντας στις επόμενες γενιές σπουδαία μηνύματα για τον πολιτισμό και την ιστορία μας».

Η εκδήλωση περιλάμβανε και ομιλία της πρυτάνεως του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, καθηγήτριας Χριστίνας Κουλούρη, με τίτλο «Φουστανέλες και χλαμύδες: το εθνικό πάνθεον ανάμεσα σε νίκες και ήττες», στην οποία ανέλυσε το πώς ορίζονται στη συνείδησή μας οι ήρωες κάθε ιστορικής περιόδου και πώς η σύγχρονη ιστορία συνδέεται με την αρχαία μέσα από τα βασικά τους σύμβολα.

Η βραδιά έκλεισε με τη Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου, η οποία ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας, καθώς και συνθέσεις Χατζηδάκη και Θεοδωράκη.

2ο Φεστιβάλ Πεντελικού – Πρόγραμμα 12-28/7 2ο Φεστιβάλ Πεντελικού – Πρόγραμμα 30/8-9/9

The post Η Δήμητρα Κεχαγιά παρουσίασε το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμητρα Κεχαγιά, 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού,dimitra kechagia, 2ou festival pentelikou