Γρηγόρης Λέων: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης μπορεί να κάνει το… βήμα παραπέρα και στα σχολεία

Στις σχολικές εορτές των παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Λέων και στελέχη του δημοτικού συνδυασμού Λυκόβρυση – Πεύκη ΜΑΖΙ. 

Ήταν «ένα τριήμερο γεμάτο χαρούμενες παιδικές φωνές, καταπληκτικές δημιουργίες, ζωντανές παραστάσεις, πολλή και αθόρυβη δουλειά από τους εκπαιδευτικούς και πάρα πολλοί γονείς σε μια σειρά από εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς στη Λυκόβρυση – Πεύκη» όπως αναφέρει ο συνδυασμός, για

να προσθέσει:

«Με επικεφαλής τη διευθύντρια Σταυρούλα Βαρδάκου, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας και ο βρεφικός σταθμός Λυκόβρυσης συγκίνησαν γονείς και συμμετέχοντες, με τους μικρούς μαθητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα δημοτικά σχολεία διοργάνωσαν πανέμορφες εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά -και τεράστια συμπαράσταση από δασκάλους και γονείς: Το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο δημοτικό σχολείο γιόρτασαν το επιτυχημένο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς δίνοντας ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

Υπέροχα παιδικά έργα, χαρούμενα παιδιά και φυσικά εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΠΕΑΠ για την έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα Αναγνωστάκης και για την όμορφη αφίσα που μας εντυπωσίασε.

Ο Δήμος αγαπάει τον χορό και τη μουσική: Εντυπωσιακές παραστάσεις από την ομάδα λάτιν του ΠΕΑΠ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, από τα χορευτικά τμήματα του Δήμου, υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του δασκάλου τους Τάσου Λάσκαρη. Και μια απολαυστική συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης ,με νότες και μουσικές που πλημμύρισαν το Δημοτικό Θέατρο».

«Να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες τον παιδιών μας»

Με αφορμή τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις των σχολείων ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γρηγόρης Λέων σχολίασε:

«Αυτό που αποκόμισα από τις εξαιρετικές παιδικές εκδηλώσεις που παρακολούθησα για το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και ανάγκη να προσφέρουμε οργανωμένες δραστηριότητες ως Δήμος σε όλες τις ηλικίες, αλλά ιδιαίτερα στα παιδιά. Γίνονται πολλά, μπορούν να γίνουν περισσότερα, αν εξασφαλίσουμε κατάλληλες χρηματοδοτήσεις, όχι μόνο από το ΕΣΠΑ, αλλά και από ευρωπαϊκά προγράμματα που θα προσφέρουν συνεργασίες, ανταλλαγές, δυνατότητα αγοράς νέου εξοπλισμού.

Πρέπει να επενδύσουμε συστηματικά και επαγγελματικά στον εθελοντισμό. Εθελοντισμός συνεπάγεται ιδιωτική πρωτοβουλία (χορηγίες), ενεργό συμμετοχή των πολιτών (προσφορά έργου) και οργάνωση, καθώς και δημιουργία υποδομών από τον Δήμο. Μακροχρόνιος προγραμματισμός που θα αξιοποιεί τη διάθεση των κατοίκων και θα την αναδεικνύει, επιστρέφοντας τελικά τα οφέλη αυτής της προσφοράς στους ίδιους και τους συμπολίτες τους.

Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος οφείλει να στηρίξει με κάθε τρόπο τα σχολεία μας. Και να κάνει το βήμα παραπάνω, να πάει πέρα από τις αυστηρά προβλεπόμενες ευθύνες του, να αξιοποιήσει ευκαιρίες, να συνεργαστεί με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και να προσφέρει συμπληρωματικές δράσεις ποιότητας, που θα ανοίξουν περαιτέρω τους ορίζοντες των παιδιών μας. Χρειαζόμαστε υποδομές, χρειαζόμαστε εξίσου ευκαιρίες, συνεργασίες με άλλους δήμους, πόλεις, χώρες, οργανισμούς χρειαζόμαστε και θέλουμε να κοιτάξουμε το μέλλον ΜΑΖΙ».

The post Γρηγόρης Λέων: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης μπορεί να κάνει το… βήμα παραπέρα και στα σχολεία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα