Γρηγόρης Λέων: Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης παραδίδει τον Δήμο στα συμφέροντα

Ότι παραδίδει τον Δήμο στα συμφέροντα κατηγορεί τον δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Λέοντα. Αφορμή η έγκριση της εισήγησης της προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη μέσω της οποίας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα εκχωρούνται σε ιδιωτικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει η παράταξη, ο επικεφαλής της ζήτησε επιτακτικά την απόσυρση της εισήγησης, η οποία

και τελικώς ψηφίστηκε με 9 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 6 «λευκά».

Η ανακοίνωση της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί:

«Προχειρότητα, ανικανότητα, αλλά και έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης του κ. Ψυχάλη και της ενωμένης συμπολίτευσης στον δήμο μας, χαρακτηριστικά που για μια ακόμα φορά αναδείχθηκαν στον τρόπο με τον οποίο ο δήμος μας “διοργανώνει” τις εορταστικές εκδηλώσεις για το τριήμερο των Κούλουμων.

Με μια πρωτάκουστη για τα δημοτικά δρώμενα απόφαση, οι παρατάξεις που στηρίζουν τον σημερινό δήμαρχο ενέκριναν την εισήγηση της -πανταχού απούσας- Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού κ. Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη και “εκχώρησαν” τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα σε ιδιωτικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (root café), υποχρεώνοντας τους πολίτες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτές να γίνουν κομπάρσοι στη δωρεάν διαφήμιση ενός ιδιώτη επιχειρηματία.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη ΜΑΖΙ Γρηγόρης Λέων ζήτησε εξηγήσεις από τον δήμαρχο γι’ αυτή την απόφαση που εκθέτει τη δημοτική αρχή αλλά και τον δήμο μας. “Με ποιο σκεπτικό ο δήμος επιλέγει έναν ιδιωτικό χώρο για να κάνει μία εκδήλωση”, είπε ο κ. Λέων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και αναρωτήθηκε: “κατευθύνουμε τον κόσμο σε ένα μαγαζί όταν μάλιστα είμαστε δήμος με τόσα δάση, με πλατείες, με πολλούς δημόσιους χώρους;”.

Ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης αγνοούν πλήρως τους κανόνες και τη λογική των χορηγιών -της προσφοράς δηλαδή ιδιωτικών αγαθών ή/και υπηρεσιών σε δημόσιο χώρο και με δυνατότητα πολλαπλών χορηγών από τις τοπικές επιχειρήσεις. Στην αγωνία τους δε να καλύψουν την ανικανότητά τους να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς εκδηλώσεις που θα προσφέρουν ποιοτική διέξοδο στους κατοίκους της πόλης μας δε δίστασαν -μόλις λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα- να ψηφίσουν τη διοργάνωση σε ένα κατάστημα που η παράταξη του δημάρχου και ο ίδιος προσωπικά έχουν στο παρελθόν καταγγείλει με σφοδρότητα. Μάλιστα ο κ. Λέων αποκάλυψε την προσπάθεια του δημάρχου να “κουκουλώσει” το θέμα, καθώς ο κ. Ψυχάλης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Ο.Τ. 9, ενώ στην εισήγηση γίνεται ξεκάθαρα λόγος για το συγκεκριμένο καφέ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη ΜΑΖΙ ζήτησε επιτακτικά την ανάκληση αυτής της εισήγησης λέγοντας χαρακτηριστικά προς τους συμβούλους της συμπολίτευσης: “Εκτίθεσθε. Θα ψηφίζετε με το χέρι ανεβασμένο και το κεφάλι κάτω”. 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπου μόλις 9 σύμβουλοι υπερψήφισαν την πρόταση, 7 την καταψήφισαν και 6 ψήφισαν “λευκό”, αποδεικνύει ότι ούτε καν η παράταξη του νυν δημάρχου, που αριθμεί 17 μέλη, δεν πείστηκε από τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, που παραμένει για μια ακόμα φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα εκτεθειμένη τόσο απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο όσο και κυρίως απέναντι στους κατοίκους της Λυκόβρυσης – Πεύκης.

The post Γρηγόρης Λέων: Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης παραδίδει τον Δήμο στα συμφέροντα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα