Για δες που φθινοπώριασε νωρίς…

ΣτοΜΑΡΟΥΣΙ, κατόπιν ωριμότερης σκέψης, η διοίκηση κατέληξε ότι είναι αρκετάκοστοβόρο να συντηρεί ο Δήμος τα δύο ασθενοφόρα που είχε παραλάβει ηπροηγούμενη δημοτική αρχή. Επίσης, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει νομική φόρμουλαπου θα του επέτρεπε να προσλάβει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται γιατη στελέχωσή τους. Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει το ένα εκ των ασθενοφόρωναυτών στην ΚΕΔΕ (απ’ όπου, εξάλλου, είχε παραχωρηθεί στον Δήμο) και το άλλο ναπροσπαθήσει να το μετατρέψει σε όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Λογικόακούγεται, αλλά

προκύπτει ένα ερώτημα: όταν παραλαμβάνονταν τα δύο ασθενοφόραδεν υπήρχαν τα ίδια δεδομένα (θεσμικά και οικονομικά);

***

Στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα. Ήδη, η παράταξη Δίκτυο Πολιτών, η οποία συμμερίζεται την άποψη της διοίκησης του Νίκου Μπάμπαλου ότι μόνη λύση για την απόκτηση του πολύτιμου χώρου πρασίνου είναι η προσφυγή σε δανεισμό, έχασε ένα από τα στελέχη της.

Οπρώην δήμαρχος Γιώργος Γρηγοριάδης ανεξαρτητοποιήθηκεαπό την παράταξη, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία του. Την ίδιαστιγμή, οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου συνασπίζονται κατά της«συμμαχίας» για την απόκτηση του ακινήτου μέσω δανεισμού, επιμένοντας ότι αυτόμπορεί να αγοραστεί με χρήματα από το κεντρικό κράτος.

Α,ξεχάσαμε, υπάρχει και κάτι στο οποίο ομοφωνούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι: ότιο χώρος είναι υπερ-πολύτιμος για την πόλη!

Αναρωτιόμαστε,αν ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο πώς θα αποκτηθεί ο χώρος, τι θα γίνει όταν θααρχίσουν να συζητούν για το πώς θα αξιοποιηθεί;

***

ΣτηνΑΓΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η απόκτηση ενός άλλουχώρου, αυτή του κτήματος Ιόλα, είχε μπει στο στόχαστρο του τότε επικεφαλής τηςμείζονος μειοψηφίας (και νυν δημάρχου) ΒασίληΖορμπά. Η τότε διοίκηση του δημάρχου ΓιάννηΣταθόπουλου είχε κατηγορηθεί για το «υψηλό τίμημα» της αγοράς του ακινήτου,ενώ ο κ. Ζορμπάς το χαρακτήριζε ως «μνημόνιο» το οποίο κληρονόμησε.

Οκαιρός πέρασε, όμως, και οι δηλώσεις ξεχάστηκαν. Πλέον η νέα διοίκηση του Δήμουπρογραμματίζει τριήμερο παραστάσεων για τον Σεπτέμβριο στον χώρο. Μάλιστα, σεένα σημείο της σχετικής πρόσκλησης αναφέρει: «Η Βίλα Ιόλα ανήκει πια στον Δήμοτης Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κοσμήματοςθα αρχίσουν σύντομα».

Αν η απόκτηση του χώρου στοίχισε «χρυσάφι», σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, η δημιουργία του πολιτιστικού κοσμήματος πόσο θα πάει;

***

ΣτηνΠΕΝΤΕΛΗ ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα αναζητήσει, λέει,μισθωτή που θα νοικιάσει το ερείπιο του Ναυτικού Νοσοκομείου Εμπορικού Ναυτικού(ΝΙΕΝ), έναντι μηνιαίου μισθώματος 100.000 ευρώ (το λιγότερο).

Τοπερίεργο δεν είναι που ο ΕΦΚΑ θέλει να αξιοποιήσει την περιουσία του, αλλά τοότι ο μισθωτής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο ως νοσοκομείο.Δηλαδή, έχει ανάγκη η περιοχή από ακόμη ένα νοσοκομείο; Και αν ναι, γιατίυποβαθμίζονται τα «Σισμανόγλειο» και «Αμ. Φλέμινγκ» -τουλάχιστον όπωςκαταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- που λειτουργούν ήδη στην ευρύτερη περιοχή καιγιατί κλείσαμε την «Πτέρυγα Μπόμπολα»;

***

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑκαι ΧΑΛΑΝΔΡΙ είναι οι δύο από τους 12 Δήμους του Βόρειου Τομέα (κατά…σύμπτωση και οι δύο με «αριστερό πρόσημο») που σήκωσαν ψηλά το θέμα τουςκοψίματος της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» από τη γενικήγραμματεία Αθλητισμού.

ΤαΒριλήσσια έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση, ενώ στο Χαλάνδρι υπήρξε ομόφωνοκαταδικαστικό ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετους άλλους Δήμους τι γίνεται; Θα απορροφήσουν οι ίδιοι το χρηματοδοτικό κενόπου θα δημιουργηθεί ή θα το μετακυλίσουν στους δημότες τους;

The post Για δες που φθινοπώριασε νωρίς… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα