Γ. Σγουρός: Προπομπός ακυβερνησίας στην Αυτοδιοίκηση οι αρρυθμίες στο Κοινοβούλιο

Προπομπό των μεγάλων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν στη διακυβέρνησή τους οι δήμοι και οι περιφέρειες με την εφαρμογή της απλής αναλογικής χαρακτήρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τις αρρυθμίες που, όπως είπε, έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες ημέρες στο Κοινοβούλιο λόγω των συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στα κόμματα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά «όσα συμβαίνουν στην εθνική

αντιπροσωπεία μοιάζουν με σκηνές από το μέλλον των αντίστοιχων συνεδριάσεων στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, αφού με το νέο εκλογικό σύστημα οι διοικούσες παρατάξεις θα είναι μειοψηφικές (η κατανομή των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων γίνεται αναλογικά από τον πρώτο γύρο και μόνο εάν κάποια παράταξη συγκεντρώσει πάνω από 50 % θα έχει την πλειοψηφία στα συμβούλια)».

Ο κ. Γ. Σγουρός τόνισε ότι «η κυβέρνηση θυσίασε τη σταθερότητα των δήμων και των περιφερειών στον βωμό των μικροπολιτικών της επιδιώξεων, προκειμένου, δηλαδή, να μπορεί να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή με τις μειοψηφικές της παρατάξεις στην αυτοδιοίκηση και ότι όσα συμβαίνουν σήμερα στο Κοινοβούλιο προοιωνίζονται κακά ξεμπερδέματα και στην Αυτοδιοίκηση».

Όπως σημείωσε είναι πολύ πιθανό να προκύψουν προβλήματα ακυβερνησίας, υπόγειων συναλλαγών, δυσλειτουργίας των υπηρεσιών ακόμη και δυσχέρεια στην άσκηση βασικών αρμοδιοτήτων.

Αναφερόμενος στην πόλη του Πειραιά ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής τόνισε ότι «το αρμόδιο υπουργείο πρέπει επιτέλους να δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των έργων του Τραμ και του Μετρό, προκειμένου να λήξει αυτή η άτυπη κυκλοφοριακή ομηρία».

Πρόσθεσε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι το μεγάλο στοίχημα για την πόλη είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ισορροπία ανάμεσα στη λειτουργία του Λιμανιού και τις πολλαπλές εμπορικές δραστηριότητες και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων που μοιραία επηρεάζεται.

The post Γ. Σγουρός: Προπομπός ακυβερνησίας στην Αυτοδιοίκηση οι αρρυθμίες στο Κοινοβούλιο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα