Γ. Σγουρός: Η πανδημία δεν είναι εργαλείο καταστρατήγησης της νομοθεσίας, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος

«Με ανακοίνωσή του, στις 9/3/2021, ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις του Συνδέσμου, συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ για… απολυμάνσεις, χωρίς διαγωνισμό και με κατάτμηση των ποσών, ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν οι σχετικές διαδικασίες από το Ελεγκτικό Συνέδριο», όπως αναφέρει η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Σγουρό.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής σημειώνει:

O περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, από την άλλη πλευρά,

αρνήθηκε σήμερα, 10/3/2021, προκλητικά να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα. Αποφεύγει να συζητηθεί οτιδήποτε αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Αρκούμαστε στη φάση αυτή να επισημάνουμε τα εξής:

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ στην ανακοίνωσή του, με νομικίστικα ψελλίσματα, ισχυρίζεται πως είναι νόμιμο και διαφανές ένας δημόσιος φορέας, με συνεδριάσεις που κατ’ εξακολούθηση γίνονται… τηλεφωνικώς και… διά περιφοράς να αναθέτει στην ίδια εταιρεία, μέσα σε ένα χρόνο, με αλλεπάλληλες επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, ποσά ύψους εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία κομματιάζονται ώστε να μην ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και αυτό, με μια διαδικασία υποτιθέμενης «διαπραγμάτευσης», στην οποία μετέχει ένας μόνον υποψήφιος, της αρεσκείας της διοίκησης, ο οποίος βεβαίως ουδεμία έκπτωση δίδει.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής Download

The post Γ. Σγουρός: Η πανδημία δεν είναι εργαλείο καταστρατήγησης της νομοθεσίας, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα