Γ. Πατούλης: Υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τις ορεινές περιοχές

Την πεποίθησή του ότι «η ορεινότητα δεν πρέπει να συνδέεται με την απομόνωση, τον αποκλεισμό και την ανισότητα, αλλά με τη συνοχή, τις ίσες ευκαιρίες, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις υποδομές», διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος που μεταδόθηκε στην ημερίδα προς τιμήν του προεπαναστατικού ήρωα Κατσαντώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και έξι ορεινών Δήμων της χώρας.

Ειδικότερα, στο διήμερο

εκδηλώσεων για τον Κατσαντώνη συνδιοργανωτές ήταν οι Δήμοι Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Αγράφων, Αργιθέας, Βόρειων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Λίμνης Πλαστήρα.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, τον περιφερειάρχη ο οποίος δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό εκπροσώπησε ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, ενώ το βραβείο που απονεμήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στον κ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξη του στους ορεινούς Δήμους, παρέλαβε ο γιός του Α. Πατούλης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Γ. Κατσούλας, Αγράφων Α. Καρδαμπίκης, Αργιθέας Α. Στεργίου, Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές και Κ. Τζουμέρκων Χ. Χασιάκος. Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Π. Νάνος απουσίαζε λόγω ασθενείας. Επίσης, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Καρδίτσας της Ν.Δ. Γ. Κωτσός, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας και εκπρόσωποι ιστορικών και πολιτιστικών φορέων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Σελίμης απένειμε τιμητική πλακέτα εκ μέρους της Περιφέρειας στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων Γ. Μουτσιανά, o οποίος ανταπέδωσε με ένα πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει τον Κατσαντώνη.

Χαιρετισμούς απέστειλαν πολλοί βουλευτές ορεινών Νομών. Την εκδήλωση στήριξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεατικών Συλλόγων, η Πανευρυτανική Ένωση, η Ομοσπονδία Συλλόγων Τζουμερκιωτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Βάλτου και η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Σάββατο 9 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Κιβωτός, θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον Κατσαντώνη.

Το μήνυμα του περιφερειάρχη Αττικής

The post Γ. Πατούλης: Υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τις ορεινές περιοχές appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατούλης, Υποχρέωσή,patoulis, ypochreosi