Γ. Πατούλης: Θα αξιοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ κοινοτικών πόρων για την ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να δώσει έμφαση στη μέγιστη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, τόσο σε επίπεδο απορρόφησης αλλά κυρίως σε επίπεδο αποδοτικότητας, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια των διήμερων διαπραγματεύσεων επί του νέου Περιφερειακού Προγράμματος της Αττικής για την περίοδο 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Άνοιξη του 2022.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να προσδιορίσει το όραμα της διοίκησης της Περιφέρειας

για τη νέα προγραμματική περίοδο, τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι η ενίσχυση μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων αποτελεί διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της Περιφέρειας.

«Θα αξιοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους υπέρ της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής» τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι «ο τρόπος που υλοποιείται το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής υπηρετεί το συνολικό εθνικό σχεδιασμό για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας,  με ανάταξη και αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης, έχοντας ως αιχμή την εξωστρεφή, καινοτόμο και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα. Είναι η δική μας συμβολή, σε μια ευρωπαϊκή, εθνική και τοπική προσπάθεια, που θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και υπηρετεί τις ευρωπαϊκές αρχές κι αξίες, το ευρωπαϊκό μοντέλο ζωής».

«Χωρίς χρονοτριβές και με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μας σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

The post Γ. Πατούλης: Θα αξιοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ κοινοτικών πόρων για την ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα