Γ. Πατούλης: Ο τουρισμός να αποτελέσει επιταχυντή για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών

Οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προώθησης του τουρισμού στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας (Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αργοσαρωνικός κ.α.), συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ στις 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του κύκλου παρουσιάσεων της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2030 και των επιμέρους Σχεδίων Δράσης ανά Περιφέρεια της χώρας.

Η επανάκτηση της δυναμικής του προορισμού «Αθήνα» μεταπανδημικά, η βελτίωση των υφιστάμενων

και η δημιουργία νέων υποδομών με έμφαση σε μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο, η διεύρυνση των ήδη επιτυχημένων συμμαχιών για την προώθηση και προβολή του brand της πόλης όπως το σχήμα This is Athens and Partners, καθώς και οι τρόποι προσέλκυσης νέων επισκεπτών, ήταν μερικά από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τους ομιλητές, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή Αττικής.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι η στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της μελέτης του ΣΕΤΕ για τον Τουρισμό 2030, ως προς την μετάβαση στην αειφορία, την κυκλική οικονομία, και την «Πράσινη Συμφωνία» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Αττική κέρδισε την 1η θέση μεταξύ των προορισμών Αειφόρου Τουρισμού της Ευρώπης για το 2022, στα World Travel Awards, ανάδειξη την οποία, εν πολλοίς οφείλει, όπως είπε «στο ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιεί η Περιφέρεια προκειμένου να καταστεί η πρώτη “πράσινη” Περιφέρεια».

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε «τη διαρκή επένδυση, από πλευράς της διοίκησης, στην αναβάθμιση των υποδομών της Αττικής, τονίζοντας ως παράδειγμα τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε υπερσύγχρονο, έξυπνο, οδικό δίκτυο που μεγιστοποιεί την οδική ασφάλεια».

«Το Σχέδιο Δράσεων που παρουσιάζεται σήμερα εδώ, αποτελεί αναμφίβολα χρήσιμο υλικό το οποίο θα ληφθεί υπόψη στην κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου, από την Περιφέρεια Αττικής, τον νέο DMO και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας “Νέα Μητροπολιτική Αττική”, διαβεβαίωσε ο κ. Πατούλης, και εξήγησε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και βάσει του Νόμου 4875/2021, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, DMO, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, τη «Νέα Μητροπολιτική Αττική». Επίσης υπογράμμισε ότι για την Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη μητροπολιτική Περιφέρεια στην Ελλάδα, ο τουρισμός αποτελεί επιταχυντή για την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση, τη δημιουργία και διάχυση του εισοδήματος». 

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την εκδήλωση του ΣΕΤΕ

The post Γ. Πατούλης: Ο τουρισμός να αποτελέσει επιταχυντή για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατούλης,patoulis