Γ. Πατούλης: Επιβεβαιώθηκε ότι η κ. Δούρου δεν έχει σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

«Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κ. Δούρου δεν έχει σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετά τη διακοπή της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να διακόψει τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού,

μετά και τις κινητοποιήσεις των πολιτών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά όσα υποστηρίζουμε εδώ και μήνες.

Ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας και η κ. Δούρου προσωπικά δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Άφησε να χαθούν 4,5 χρόνια και τώρα, λίγους μήνες πριν παραδώσει την Περιφέρεια, επιχειρεί με αποσπασματικές κινήσεις, όπως η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού, να καλύψει την απραξία της.

Η αλήθεια, όμως, είναι αμείλικτη για εκείνην. Όσες προσπάθειες κι αν κάνει για να «κουκουλώσει» τις ευθύνες της, εμείς δεν θα της το επιτρέψουμε.

Για μια ακόμη φορά, την καλούμε να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

Στον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) που έχει παρουσιάσει, για το ΧΥΤΥ του Γραμματικού υπάρχει ή δεν υπάρχει η πρόβλεψη ότι θα δέχεται τα υπολείμματα επεξεργασίας από το εργοστάσιο επεξεργασίας που θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί;Γιατί αποφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά να ενεργοποιήσει τον ΧΥΤΥ Γραμματικού , αφού δεν έχει κατασκευαστεί η προβλεπόμενη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων;Το γεγονός της επίσπευσης της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΥ μήπως υποκρύπτει την πρόθεσή της να μετατραπεί σε χωματερή, όπως ο ΧΥΤΑ Φυλής, με συνέπειες στην Υγεία των πολιτών και το περιβάλλον;Γιατί δεν έχει λύσει στη διάρκεια της θητείας της το θέμα της επεξεργασίας των αστικών απορριμμάτων , μέσα από την κατασκευή των προβλεπόμενων μονάδων επεξεργασίας, ώστε να μην μετατρέπονται οι ΧΥΤΥ σε χωματερές για ανεπεξέργαστα σκουπίδια;Ως πότε θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον;Αντί να εκφράζει το φόβο ότι θα κληθεί η Περιφέρεια και οι φορολογούμενοι πολίτες να επιστρέψουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα 10 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για το ΧΥΤΥ, ας μας απαντήσει η ίδια τι έκανε αυτά τα χρόνια ως περιφερειάρχης για να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της να κατασκευαστεί μαζί με το ΧΥΤΥ και η προβλεπόμενη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων; Γιατί πετά στους πολίτες, «το μπαλάκι» των δικών της ευθυνών;Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεδομένου ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει μέσα στους επόμενους μήνες; Ποιο είναι το σχέδιό της; Να αφήσει κληρονομιά στην επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας την «καυτή πατάτα»;

Η παράταξή μας Νέα Αρχή για την Αττική θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να ελέγξει τις πράξεις, αλλά και τις παραλείψεις της κ. Δούρου.

Δεν θα της επιτρέψουμε να στήσει επικοινωνιακά «παιχνίδια» και να φέρει αντιμέτωπους μεταξύ τους, τους κατοίκους διαφορετικών περιοχών της Αττικής, για να απαλλαγεί η ίδια από τις τεράστιες ευθύνες της.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο και το σχέδιο αυτό, θα το παρουσιάσουμε σύντομα στους πολίτες του Λεκανοπεδίου.

20 σχεδόν χρόνια απραξίας είναι πολλά.

Η Αττική θα κάνει μια Νέα Αρχή.

The post Γ. Πατούλης: Επιβεβαιώθηκε ότι η κ. Δούρου δεν έχει σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα