Φυλάκιση 13 ετών στον πατέρα που εξέδιδε την ανήλικη κόρη του στην Κάλυμνο

Το δικαστήριο καταδίκασε και 68χρονο συνταξιούχο που φέρεται να συνευρισκόταν με το ανήλικο κορίτσι έναντι αμοιβής.

Οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία, ο 68χρονος σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών (βάσει νομοθεσίας θα εκτίσει τα 25 έτη) και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ ο 42χρονος σε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών, με τις εφέσεις και για τους δύο να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 68χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 10 και 15 ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 28 ετών και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ο 42χρονος πατέρας κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς για τα αδικήματα της απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 10 και 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, αλλά και της σωματεμπορίας ανηλίκου από ανιόντα συγγενή εξ αίματος κατ’ εξακολούθηση. Ο πατέρας καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση.

Δήλωσαν αθώοι

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 68χρονος ισχυρίστηκε πως γνώριζε την ανήλικη από τη βρεφική της ηλικία και είχε επισκεφτεί το σπίτι της οικογένειας προκειμένου να μιλήσει με τον 42χρονο για δουλειές που θα έκαναν μαζί αλλά και απλά καθημερινά ζητήματα. Ο συνταξιούχος ανέφερε πως δεν είχε ποτέ καμία επαφή και πολύ περισσότερο σεξουαλική με την ανήλικη η οποία ήταν αυτή που του φερόταν πάντα πολύ άσχημα, ενώ η δική του συμπεριφορά ήταν πολύ καλή απέναντί της.

Αναφορικά με την υπόθεση ο 68χρονος είπε πως όλα τα δημιούργησε κάποια θεία της ανήλικης επειδή είχε προηγούμενα μαζί του, για αυτό και τον ενέπλεξε για λόγους εκδίκησης, ενώ πρόσθεσε πως αρκετές φορές είχε δει από μακριά την κοπέλα στην αυλή του σπιτιού της να βγάζει τα ρούχα της.

Από την πλευρά του ο 42χρονος πατέρας της κοπέλας ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας πως όλα όσα κατέθεσε προανακριτικά ήταν ψέματα και πως αναγκάστηκε να τα δηλώσει επειδή «έφαγε πολύ ξύλο από την αστυνομία» όπως ο ίδιος είπε.

Ο 42χρονος αναφέρθηκε σε περιστατικό κακοποίησης με θύμα τον ίδιο το οποίο και έγινε η αφορμή να ενισχυθεί η φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε.

Ο ίδιος είπε ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τα παιδιά του, ενώ αρνήθηκε ότι ουδέποτε πήρε χρήματα είτε από τον συγκατηγορούμενο του είτε από το παιδί του. Για την υπόθεση είπε πως ουδέποτε η ανήλικη κόρη του, τού είπε το παραμικρό για τον 68χρονο.

«Αν μου έλεγε το παιδί μου ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα τον είχα διαλύσει» είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο 42χρονος, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά από καταγγελία που έκανε η 15χρονη σήμερα κοπέλα μαζί με δύο συγγενείς της στις 16 Αυγούστου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου. Η κοπέλα κατήγγειλε πως την κακοποιούσαν από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 68χρονο συνταξιούχο να συνερευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του και όταν όλα τελείωναν εκείνος της έδινε χρήματα, ποσά από 5 έως 20 ευρώ. Τα χρήματα αυτά η ανήλικη τα έδινε όταν επέστρεφε στο σπίτι τους, στον πατέρα της.

Πηγή: reader.gr

The post Φυλάκιση 13 ετών στον πατέρα που εξέδιδε την ανήλικη κόρη του στην Κάλυμνο appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα