«Φωτιές ανάβει» η κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικό συγκρότημα του Χολαργού

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικό συγκρότημα του Χολαργού. Παρά την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ότι εγκαταστάθηκε σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας της κεραίας, ο οποίος θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. διασφαλίζοντας ότι η κεραία θα λειτουργεί στα επιτρεπόμενα από τη νομοθεσία όρια, με τις μετρήσεις του να είναι προσβάσιμες σε όλους, οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων (1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, 2ο Νηπιαγωγείο, 2ο &

3ο Δημοτικά, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο) προχωρούν σε μια σειρά ενέργειες με στόχο να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της κεραίας και να απομακρυνθεί από τα σχολεία, καλώντας και τους κατοίκους της περιοχής να συμπαρασταθούν στο αίτημά τους.

Παράλληλα, ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών από γονείς, εκπαιδευτικούς και κατοίκους (το σχετικό κείμενο επισυνάπτεται στη συνέχεια του άρθρου), ενώ προχώρησαν σε διαμαρτυρία με πορεία από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ως τα δημοτικά σχολεία και τοποθέτησαν πανό απέναντι από το κτήριο όπου βρίσκεται η κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων σημειώνουν ότι δεν εφησυχάζουν από την τοποθέτηση μετρητή ακτινοβολίας και ότι θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους ώστε αυτή να απομακρυνθεί από τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, αυτό είναι το τρίτο σημείο-φωτιά στο θέμα των σχολείων της πόλης το τελευταίο διάστημα: έχει προηγηθεί στις 13/7 η σκληρή αντιπαράθεση για το χτίσιμο σχολείων στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, ενώ στις 11/9 ακολούθησε η καταγγελία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού.

Κείμενο-συλλογής-υπογραφών-κεραίαΛήψη

The post «Φωτιές ανάβει» η κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικό συγκρότημα του Χολαργού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα