«Φαγωμάρες», προσλήψεις με το σταγονόμετρο, αλλά και κάποια σημάδια αισιοδοξίας

[email protected]Απέδωσε η κοινωνική πίεση στη Νέα Ιωνία

Να, λοιπόν, που επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Η μαζική κοινωνική αντίδραση στη Νέα Ιωνία κατά της απόφασης για την απομάκρυνση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ, που στεγάζεται στη μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ στην πόλη, έφερε αποτέλεσμα. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

δεσμεύθηκε στον δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη ότι βρέθηκε λύση με το πρόβλημα της ανανέωσης μίσθωσης του κτηρίου που στεγάζει τη δομή και το φαρμακείο, το οποίο προσωρινά είχε… μεταναστεύσει στην Αγία Παρασκευή, επιστρέφει.

Τώρα γιατί χρειαζόταν επέμβαση του υπουργού για να λυθεί ένα τέτοιο διαδικαστικό θέμα θα σας γελάσουμε…

«Τρώγονται» ο νυν και οι πρώην δήμαρχοι στην Αγία Παρασκευή

Ολοένα και εντονότερο ύφος λαμβάνει η αντιπαράθεση του νυν δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη με τους πρώην ομολόγους του, Βασίλη Ζορμπά για Γιάννη Σταθόπουλο, στην Αγία Παρασκευή. Τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και εκτός αυτού (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω ανταλλαγής ανακοινώσεων), οι πρώην κατηγορούν τον νυν για το ξεκίνημά του στη διοίκηση του Δήμου, με τον κ. Μυλωνάκη να μην αφήνει τίποτε να… πέσει κάτω. Το αποτέλεσμα; Πολύς θόρυβος, κυρίως με αναφορές στο παρελθόν και ελάχιστη νηφαλιότητα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Κάτι που ζήσαμε έντονα και στις προηγούμενες δημοτικές περιόδους.

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, ότι το κλίμα όξυνσης δεν βοήθησε κανέναν από τους προηγούμενους δημάρχους να μακροημερεύσουν στις θέσεις τους…

Ξεκάθαρος για το δάσος Μορέλλα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η υπόθεση της διεκδίκησης του δάσους Μορέλλα, στην Κάτω Πεύκη, από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες ενός μεγάλου τμήματός του δικαίως ανησυχούν την τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερα, καθώς κάποιοι στην αναμπουμπούλα προσπαθούν να αμφισβητήσουν ακόμη και τη δασικότητα του χώρου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει πολλά περιθώρια αμφισβητήσεων. Όπως εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε» για το θέμα, με μεθοδικότητα, επιστημονική μέθοδο και επιμονή, θα αντικρούσει κάθε προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δάσους, το οποίο προϋπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει στην περιοχή, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Και δεν θα είναι μόνος σε αυτόν τον αγώνα, αφού στο πλευρό του θα βρίσκεται σύσσωμο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρηγοριά στον άρρωστο…

Μετά από 14 χρόνια ανοίγουν πάλι θέσεις για προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, όπως ενημερώνει το υπουργείο Εσωτερικών. Η προκήρυξη αφορά 1.213 θέσεις μόνιμου προσωπικού, πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ρίχνοντας μια ματιά στους σχετικούς πίνακες βλέπουμε ότι στον Βόρειο Τομέα η Αγία Παρασκευή θα προσλάβει 3, το Ηράκλειο Αττικής 9, η Κηφισιά 11, η Λυκόβρυση – Πεύκη 3, η Νέα Ιωνία 1, ο Παπάγος – Χολαργός 4, η Πεντέλη 4, το Χαλάνδρι 1 και η Φιλοθέη – Ψυχικό 1. Βριλήσσια και Μαρούσι δεν βρίσκονται στη σχετική λίστα.

Αν αντιστοιχίσουμε τις παραπάνω 37 προσλήψεις με τον πληθυσμό των επιμέρους Δήμων και συνυπολογίσουμε την κατακόρυφη αύξηση της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή, μάλλον η παρουσία των νέων δημοτικών αστυνομικών μοιάζει με «παρηγοριά στον άρρωστο…».

The post «Φαγωμάρες», προσλήψεις με το σταγονόμετρο, αλλά και κάποια σημάδια αισιοδοξίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φαγωμάρες,fagomares