Φ. Γραμμένου: Οι τρεις προτάσεις του Δήμου Μπροστά+ για τόνωση της εστίασης στην Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το μέλος της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+, κοινοτική σύμβουλος Πεύκης, Φανή Γραμμένου, σημειώνει ότι «τη Δευτέρα 25/05/2020 ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης στην Λυκόβρυση και την Πεύκη. Ένας κλάδος που έχει πονέσει πολύ από την κρίση».

Δυστυχώς, συνεχίζει η κ. Γραμμένου, «η δημοτική αρχή δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία στήριξης της αγοράς», συμπληρώνοντας ότι «είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως η μείωση των δημοτικών φόρων και τελών, αλλά και αύξηση των κοινόχρηστων χώρων προς διάθεση στα καταστήματα, σε μειωμένη

τιμή».

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Η πρόταση της παράταξης Δήμος Μπροστά+ την οποία γνωστοποιεί η κοινοτική σύμβουλος στην ανακοίνωσή της είναι η «άμεση δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αναλάβει να εισηγηθεί μαζί με τις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες μέτρα στήριξης της αγοράς».

Τέλος, η κ. Γραμμένου καταλήγει ότι «οι επιχειρήσεις και ειδικά τα καταστήματα εστίασης πρέπει να λειτουργήσουν και να στηριχθούν, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», προτείνοντας ενδεικτικά:

Μείωση ΤΑΠ, δημοτικού φόρου και δημοτικών τελών κατά 70%, για όσο καιρό τα καταστήματα ήταν κλειστά και κατά 40% μέχρι το τέλος του έτους. Μείωση της τιμής ενοικίασης των κοινόχρηστων χώρων κατά 40% και παράλληλη αύξηση των διαθέσιμων τετραγωνικών.Δημιουργία μεικτής επιτροπής με καταστηματάρχες και αιρετούς που θα καταγράφονται οι προτάσεις τους και θα προωθούνται στα αρμόδια όργανα.

The post Φ. Γραμμένου: Οι τρεις προτάσεις του Δήμου Μπροστά+ για τόνωση της εστίασης στην Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα