Φ. Αλεξόπουλος: «A la carte» το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τους Παιδικούς Σταθμούς στην Αγία Παρασκευή;

Για το θέμα που έχει ανακύψει με τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αγίας Παρασκευής παρεμβαίνει το μέλο τους Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ΠΑΙΣΔΑΠ Φώτης Αλεξόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι a la carte; Ερωτώ γιατί στην προηγουμένη συνεδρίαση για την πληρωμή των ΜΑΠ των εργαζόμενων των ΠΑΙΣΔΑΠ είχαμε μια “χαλάρωση” εκ μέρους πολλών συναδέλφων που απείχαν από τη διαδικασία παρα το γεγονός ότι ήταν διά ζώσης. Ήμασταν παρόντες

κάποιοι συνάδελφοι – μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.  

Τα ερωτήματά μου:  

Ποή ήσασταν εσείς κύριοι/ες της αντιπολίτευσης ώστε να ψηφίσουμε ομόφωνα να πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι; Η ψήφος σας και το ενδιαφέρον για τους εργαζομένους είναι a la carte; 

Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ της 9ης Ιανουαρίου. Το συγκεκριμένο θέμα που είχαμε σήμερα δεν ήταν ούτε δύσκολο αλλά ούτε πολύπλοκο.  Ως μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου οφείλουμε να προστατέψουμε το συμφέρον του Νομικού Προσώπου ΠΑΙΣΔΑΠ και την εύρυθμη λειτουργία των ΠΑΙΣΔΑΠ. Η ψήφος μας θα έπρεπε να είναι θετική ως προς την έφεση ώστε να είμαστε σύννομοι, πρωτίστως προστατεύοντας τα συμφέροντα των ΠΑΙΣΔΑΠ και κατά δεύτερον δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την απόφαση σε δεύτερο βαθμό στην Δικαιοσύνη, με απώτερο σκοπό την ισχυροποίηση της τελεσιδικίας.  

Ως προς τι λοιπόν αυτή η “φασαρία”; Άλλωστε, μερικά ερωτήματα που είχα επί της διαδικασίας, ώστε να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για το θέμα, απαντήθηκαν ευγενικά από τον αρμόδιο υπάλληλο των ΠΑΙΣΔΑΠ, που ενόχλησα τηλεφωνικά το πρωί πριν αρχίσει η ψηφοφορία.  

Γιατί δεν κάνατε το ίδιο εάν είχατε απορίες;  

Τα δυο ερωτήματά μου είχαν να κάνουν με:  

α) Τη διευκρίνιση της σχέσης εργασίας των παραπάνω υπαλλήλων με τους ΠΑΙΣΔΑΠ (ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, τακτικοί).  

β) Πόσοι απο τους παραπάνω εργαζόμενους που συμμετέχουν στην αγωγή είναι εν ενεργεία υπάλληλοι των ΠΑΙΣΔΑΠ. Από την εμπειρία μου ως δημόσιος υπάλληλος και οι υπάλληλοι ΙΔΟΧ (δύσκολα) μπορούν να πάρουν τα χρήματα αυτά από τέτοια αγωγή εναντίον Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου… Οι ΙΔΑΧ και οι τακτικοί δεν το συζητάμε. Έχουν “απαγορευτικό” λόγω της γενικής  απόφασης του ΣτΕ για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους».

The post Φ. Αλεξόπουλος: «A la carte» το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τους Παιδικούς Σταθμούς στην Αγία Παρασκευή; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα