Εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων και κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στον Δήμο Μεταμόρφωσης από την Περιφέρεια Αττικής

Τον Δήμο Μεταμόρφωσης επισκέφθηκε την Τετάρτη 1/7 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να παραδώσει στον δήμαρχο Στράτο Σαραούδα ένα απορριμματοφόρο και εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Β.

Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, παρέδωσε στον κ. Σαραούδα ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων, και 80 καφέ κάδους.

Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ν. Ζυγούνας και υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης και τον δήμαρχο Στρ. Σαραούδα, ο οποίος, όπως τόνισε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Μετά το πέρας της παράδοσης ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Η προσπάθεια επέκτασης του δικτύου ανακύκλωσης βιοαποβλήτων συνεχίζεται σε όλη την Αττική.

»Σήμερα προστέθηκε άλλος ένας ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα που αναπτύσσουμε και έχει ως στόχο της την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης των Δήμων της Αττικής με εξοπλισμό.

»Σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας πράσινης Αττικής η οποία θα αποτελέσει πρότυπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο κ. Σαραούδας επεσήμανε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και οι συνεργάτες του βρίσκονται σήμερα στον Δήμο Μεταμόρφωσης, για να συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων.

»Ελπίζουμε με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων της περιοχής μας να καταφέρουμε να συμβάλλουμε στο στόχο της Περιφέρειας για μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ».

The post Εξοπλισμός συλλογής βιοαποβλήτων και κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στον Δήμο Μεταμόρφωσης από την Περιφέρεια Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα