Έβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λευκίμμη Σουφλίου – Κινδυνεύει το δάσος της Δαδιάς

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την Πέμπτη 1/10 για τη φωτιά που ξέσπασε και μαίνεται ακόμα στη Λευκίμμη Σουφλίου στον Έβρο.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να μη φτάσει η φωτιά στην «καρδιά» του προστατευόμενου δάσους της Δαδιάς, ενώ με το πρώτο φως της μέρας, σήμερα, Παρασκευή, άρχισαν ρίψεις νερού από τις εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην περιοχή θα επιχειρούν συνολικά 129 πυροσβέστες, με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,

34 οχήματα, 6 αεροπλανοφόρα και 2 ελικόπτερα, ενώ θα συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Το χωριό δεν κίνδυνευσε άμεσα ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε για την εικόνα της φωτιάς:

«Είναι μία δύσκολη νύχτα εδώ στη Λευκίμμη Σουφλίου μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες, φαίνεται ότι έχουμε ένα ανεξέλεγκτο μέτωπο, το πρόβλημα σχετίζεται κυρίως με την προφύλαξη του δάσους του εθνικού πάρκου της Δαδιάς. Εκεί έχουμε εστίες. Εκεί δίδεται η μάχη από πυροσβέστες, από μηχανήματα του στρατού, του Δήμου, ιδιωτών, υπάρχουν δασεργάτες. Το δασαρχείο είναι εδώ δίπλα μας και το πιο σημαντικό έκαναν πολύ σοβαρή δουλειά τα εναέρια μέσα, τα οποία το απόγευμα έδωσαν κυριολεκτικά, μία μάχη με τη φωτιά.

»Θεωρώ ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουμε ξανά τη συνδρομή τους. Θα είναι μία δύσκολη νύχτα, έρχονται και από άλλες περιοχές πυροσβέστες και ειδικά τα πεζοπόρα τμήματα που θα μπορέσουν ειδικά στις δύσβατες περιοχές να επέμβουν και να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς».

Πηγή: reader.gr

The post Έβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λευκίμμη Σουφλίου – Κινδυνεύει το δάσος της Δαδιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα