Ερώτηση και ΑΚΕ 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.: Ανησυχία για τις εργασίες στο δάσος του κτήματος Συγγρού

Τα «σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν από την έκταση, το είδος και την μέθοδο καθαρισμού του δάσους Συγγρού τις τελευταίες ημέρες, όπου παρατηρείται βίαιη αποψίλωση μεγάλων εκτάσεων χλωρής βλάστησης» φέρνουν στη Βουλή 23 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έπειτα από κοινή πρωτοβουλία

του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη και του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτη Φάμελλου.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται ότι «τις τελευταίες μέρες πολίτες καταγγέλλουν ότι στο Δάσος Συγγρού, όπου διεξάγεται καθαρισμός αρκετά καθυστερημένα ως προς τις ανάγκες της πυρασφάλειας, γίνονται ταυτόχρονα άναρχες παρεμβάσεις οι οποίες αλλοιώνουν τον φυσικό χαρακτήρα του» και ότι μετά από επίσκεψη στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι «πρόκειται για έναν καθαρισμό που παραπέμπει περισσότερο σε ενδελεχή και βίαιη αποψίλωση μεγάλων εκτάσεων χλωρής βλάστησης, μέσα στην οποία διαβιούν πολλά μικρά ζώα του δάσους».

Μετά από αυτές τις επισημάνσεις, οι ερωτώντες αναφέρουν: «Είναι προφανές ότι η αποψίλωση δεν επικεντρώνεται στην συγκέντρωση και απομάκρυνση των ξερών κλαδιών, που αποτελούν τον βασικό κίνδυνο πυρκαγιάς. Αντιθέτως, καταστρέφονται πράσινοι θάμνοι οι οποίοι είναι πολύτιμοι για τη συγκράτηση του νερού και τον περιορισμό της κίνησης του αέρα αυξάνοντας τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, αλλά και για την επιβίωση της πανίδας».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

The post Ερώτηση και ΑΚΕ 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.: Ανησυχία για τις εργασίες στο δάσος του κτήματος Συγγρού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα