Επιτυχής και η 6η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης από τον ΣΠΑΠ στον Κοκκιναρά

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον και τον Δήμο Κηφισιάς πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 την 6η κατά σειρά Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, στον Κοκκιναρά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη δράση

συντόνισε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος. Συμμετείχαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, σχολεία, καθηγητές, εθελοντικές ομάδες και προσωπικό εταιρειών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν πάνω από 2.000 δέντρα, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι και αφήνοντας το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα για να ξαναπρασινίσει το Πεντελικό βουνό. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι πλατύφυλλα και βραδύκαυστα, τα οποία είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή.

Στη δράση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Γιάννης Διονυσιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ιωάννης Ζώης και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε με περισσότερο ζήλο το έργο μας, αψηφώντας όλους όσους επιβουλεύονται το Πεντελικό μας, με ίδρυση νέων λατομείων, πυρκαγιές, ρυπάνσεις κ.λπ. και με μεγάλη θέληση και το χαμόγελο των μικρών και μεγάλων φίλων μας, που βρίσκονται πάντα δίπλα μας, συνεχίζουμε την αποκατάσταση και το ξαναπρασίνισμα του βουνού μας. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους συμμετείχαν στη σημερινή αναδάσωση, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε το Πεντελικό μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην εθελοντική αναδάσωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στο Πάρκο Ανθούσας του Δήμου Παλλήνης».

The post Επιτυχής και η 6η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης από τον ΣΠΑΠ στον Κοκκιναρά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτυχής, 6η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, ΣΠΑΠ, Κοκκιναρά,epitychis, 6i drasi ethelontikis anadasosis, spap, kokkinara