Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από την «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ υλοποίησε, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, τον 8ο  κύκλο του επιμορφωτικού σεμιναρίου εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «BOYS&GIRLSPLUS».

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου που βασίζεται στη διαδικτυακή σειρά BoysandGirls. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 – 19 ετών, εντός

και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου και μπορεί να εφαρμοστεί από επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Πεύκης, Ηρακλείου Αττικής, Βριλησσίων, ΚΕΔΑΣΥ Β΄ Αθήνας, Νέας Ερυθραίας, Αμαρουσίου και Μοντεσσοριανά σχολεία.

Επιπλέον, στην επιμόρφωση συμμετείχε στο πλαίσιο πρακτικής εργαστηριακής άσκησης η φοιτήτρια Βαλεντίνα Χριστοδούλου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, ως βοηθός – συντονίστρια.

Με την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου θα ακολουθήσουν δωρεάν ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών διά ζώσης και εξ αποστάσεως.

Την επιμόρφωση υποστήριξε η κ. Αγγελική Βαλασοπούλου, δικηγόρος – πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Π. «Προνόη», ενώ τον συντονισμό της είχε η κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός MEd-Ψυχοθεραπεύτρια στο Κ.Π. «Προνόη».

Αναλυτική ανακοίνωση για το σεμινάριο της «Προνόη»Λήψη

The post Επιμόρφωση εκπαιδευτικών από την «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα