Ενίσχυση του συστήματος υγείας ζητούν ο Σύλλογος Γυναικών και το Σωματείο Συνταξιούχων Χαλανδρίου

«Αναζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση που βρίσκεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην πόλη μας, εκπρόσωποι των παραπάνω μαζικών φορέων ενημερωθήκαμε ότι το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ Χαλανδρίου), μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο και ότι τα ραντεβού για όλες τις άλλες παθήσεις αναστέλλονται», όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου (μέλος της ΟΓΕ ) και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Χαλανδρίου-Ψυχικού-Χολαργού.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, o Σύλλογος και το Σωματείο αναφέρουν τα εξής:

Στην ερώτηση που εύλογα θα έθετε κανείς για το που θα πηγαίνουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου για να εξυπηρετηθούν σε θέματα υγείας η απάντηση θα ήταν «Στο Κάτω Χαλάνδρι ή όπου αλλού μπορούν….»

Μα και εκεί οι γιατροί είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι. Δεν υπάρχουν αρκετές βασικές ειδικότητες (π.χ. γυναικολόγος δεν υπάρχει εδώ και πάνω από έναν χρόνο) και οι υπάρχοντες γιατροί μοιράζουν τον χρόνο τους στο Κεντρικό ΙΚΑ και στο Κάτω Χαλάνδρι.

Υπάρχει βέβαια η επιλογή της ιδιωτικής υγείας αλλά εκεί θα πρέπει κανείς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη έχοντας επιπλέον να πληρώσει τη συμμετοχή για φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις.

Φτάνουν οι μεγαλοστομίες και τα κροκοδείλια δάκρυα τάχα για την Υγεία μας. Εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας η κυβέρνηση δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ για προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού και απόκτηση εξοπλισμού.

Ο κρατικός προϋπολογισμός 2021 προβλέπει μειωμένα κονδύλια για υγεία-πρόνοια κατά 570 εκατ. ευρώ. Ειδικά μάλιστα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μειώνει τη δαπάνη κατά 39% μέσα σε έναν χρόνο. Δίνει όμως πακτωλό ενισχύσεων σε αεροπορικές εταιρείες, εργολάβους εθνικών δρόμων και ναυτικούς εξοπλισμούς.

Ο μαζικός εμβολιασμός κάθε άλλο από μαζικός είναι αφού η παραγωγή των εμβολίων σκοντάφτει στους ανταγωνισμούς των φαρμακευτικών εταιρειών και τα αστρονομικά κέρδη τους.

Είναι η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών που χρηματοδότησε τις φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή εμβολίων από τις τσέπες των φορολογούμενων λαών με δεκάδες δισ. ευρώ.

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τους συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες να ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των οικογενειών μας στις αγωνιστικές δράσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις 3 Φεβρουαρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις στις 16 Φεβρουαρίου, μέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών.

Η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση  που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία ασθενών από τον κορωνοϊό μαζί με την περίθαλψη ασθενών που έχουν άλλες παθήσεις, καθώς και τις ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, προαγωγή της υγείας μας.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα της νέας κρίσης πάλι εμείς και οι οικογένειές μας, που επιδιώκουν να μας φορτώσουν για να μην χάσουν ούτε ευρώ οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, τα διάφορα «ευαγή ιδρύματα» και «εθνικοί ευεργέτες».

Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι η υγεία μας  εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό.Παλεύουμε για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ΠΦΥ με κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Απαιτούμε:

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες συνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας για κατ’ οίκον επισκέψεις.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ, σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίταξη των μονάδων Υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση.

The post Ενίσχυση του συστήματος υγείας ζητούν ο Σύλλογος Γυναικών και το Σωματείο Συνταξιούχων Χαλανδρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
σωματειο, υγειας, ικα, ογε, συμμετοχή, προυπολογισμος, ελλαδα, οενγε, αθηνα, απεργια, εκαβ, συμβασιουχοι, σταση εργασιας, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Ημέρα της μητέρας, δωρεαν, εκαβ, πλαισιο, υγεια, αυξηση, αποζημιωση, βρισκεται, γιατροι, δακρυα, δυνατοτητα, δημοσιο, ευρω, υπαρχει, εξετασεις, λειτουργια, νοσοκομεια, ογε, προσληψεις, ραντεβου, συνεχεια, συμμετοχή, φαρμακα, χερι, χαλανδρι, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα