Ελ. Γκρέτσα: Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να κάνει ό,τι χρειάζεται για αποφυγή βανδαλισμών στα σχολικά κτήρια

Με αφορμή τους βανδαλισμούς που έγιναν αντιληπτοί, το πρωί της Δευτέρας (24/5), από εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης, η δημοτική σύμβουλος Πεντέλης, μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, μέλος της παράταξης Μπροστά Μαζί Ελένη Γκρέτσα, σημειώνει ότι «οι περιπολίες των οχημάτων της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που πληρώνει ο Δήμος, δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα των σχολικών μονάδων».

Ειδικότερα, η κ. Γκρέτσα αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Παρότι, από την 1η Μαΐου

2021, υπάρχει εταιρεία φύλαξης στην πόλη μας, με κόστος 800.000 ευρώ, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, φαίνεται ότι οι περιπολίες των οχημάτων αυτών δεν επαρκούν, ώστε να προστατεύονται τα δημόσια κτήρια.

Με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Ν. Πεντέλης, αλλά και τις επαναλαμβανόμενες στο παρελθόν καταστροφές σε σχολικά κτήρια του Δήμου μας, είναι αδήριτη ανάγκη πλέον, να προβεί η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης στην αντιμετώπιση αυτών των παραβατικών και καταδικαστέων ενεργειών εις βάρος των δημοσίων σχολικών κτηρίων και την προστασία αυτών.

Δημιουργούνται βέβαια εύλογα ερωτήματα, πως είναι δυνατόν να μην αποτρέπονται οι σκοποί των βανδάλων, αφού στη Ν. Πεντέλη υπάρχουν μόνον πέντε δημόσια κτήρια προς φύλαξη και παράλληλα δραστηριοποιούνται τρία περιπολικά τις βραδινές ώρες στη Δ.Κ. Ν. Πεντέλης μαζί με αυτά της Δ.Κ. Πεντέλης.

Στην κατεύθυνση διασφάλισης τουλάχιστον των σχολικών κτηρίων ίσως πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όπως:

Να τοποθετηθεί πολύ δυνατός και επαρκής φωτισμός περιμετρικά των σχολείων, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος από εξωσχολικά άτομα. Έχει αποδειχτεί ότι σχολεία με επαρκή και δυνατό φωτισμό δεν βανδαλίζονται.Να επανέλθει η θέση του επιστάτη με ανάλογα  αιτήματα του Δήμου Πεντέλης προς το υπουργείο Εργασίας.Να τοποθετηθούν κάμερες περιμετρικά των σχολείων οι οποίες θα ενεργοποιούνται αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ κατά τις βραδινές ώρες. 

Είναι γνωστόν και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας, αλλά και της εκάστοτε δημοτικής αρχής η υιοθέτηση ενδεδειγμένων πρακτικών προστασίας, εφόσον είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση και φύλαξη των δημόσιων υποδομών Παιδείας του Δήμου μας.

The post Ελ. Γκρέτσα: Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να κάνει ό,τι χρειάζεται για αποφυγή βανδαλισμών στα σχολικά κτήρια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα