Εκτίμηση – σοκ: Ο κορωναϊός θα μολύνει το 60% του πληθυσμού αν δεν ελεγχθεί

Τη σοκαριστική εκτίμηση ότι η επιδημία του κορωναϊού μπορεί να εξαπλωθεί στα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης, εάν δεν ελεγχθεί, έκανε κορυφαίος επιδημιολόγος του Χονγκ Κονγκ.

Μετά την προειδοποίηση από τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι οι τελευταίες περιπτώσεις με ασθενείς που δεν είχαν ποτέ επισκεφθεί την Κίνα και διαγνώστηκαν με κορωναϊό μπορεί να είναι «η κορυφή του παγόβουνου», ακολούθησε και η προειδοποίηση του καθηγητή Gabriel

Leung, ο οποίος σε δηλώσεις του στον Guardian τόνισε ότι το βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να υπολογιστεί το μέγεθος και το σχήμα αυτού του «παγόβουνου».

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι κάθε μολυσμένο άτομο θα μεταδώσει κατά μέσο όρο σε περίπου 2,5 άλλα άτομα τον κορωνοϊό, δηλαδή ένα ποσοστό μετάδοσης 60%-80% .

«60% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι τεράστιος αριθμός», είπε ο Leung στον Guardian εκτιμώντας ότι ακόμη κι αν το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαμηλό γύρω στο 1%, ο τραγικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγάλος.

Ο καθηγητής που είναι εξειδικευμένος στους κορωναϊούς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιδημία του SARS το 2002 – 2003 αναμένεται να υποστηρίξει στη συνάντηση που θα έχει με τους επικεφαλής του ΠΟΥ στη Γενεύη ότι το βασικό θέμα είναι η έκταση της παγκόσμιας επιδημίας, με δεύτερο να εντοπιστεί αν τα δραστικά μέτρα που πήρε η Κίνα για να σταματήσει τη διασπορά είχαν αποτέλεσμα -γιατί αν αυτό ισχύει τότε θα πρέπει και άλλες χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τα υιοθετήσουν.

Πηγή: reader.gr

The post Εκτίμηση – σοκ: Ο κορωναϊός θα μολύνει το 60% του πληθυσμού αν δεν ελεγχθεί appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα