Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από την πρόσφατη εξέγερση των γυναικών στο Ιράν έρχεται στο Χαλάνδρι

Η εξέγερση των γυναικών στο Ιράν, το Φθινόπωρο του 2022, αποτέλεσε την έμπνευση για τη φωτογραφική έκθεση της δημιουργού Μερόπης Σταυρινού, με τον τίτλο «Captivity – Αιχμαλωσία», που εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, έχει στόχο να αναδείξει την καταπίεση και τη βία που υφίστανται οι γυναίκες σε όλα τα

μήκη και πλάτη της γης, από ένα σύστημα που φοβάται την ομορφιά, την έμπνευση, και τη δημιουργικότητά τους.

Άνθρωποι της τέχνης και μη, απάντησαν στην πρόσκληση της φωτογράφου και δέχτηκαν να φωτογραφηθούν για την υλοποίηση του έργου, εκφράζοντας συγχρόνως τη συμπαράστασή τους στις γυναίκες του Ιράν.

Μέσα από το φωτογραφικό της φακό, η δημιουργός θέλει να στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι τα μαλλιά μας μπορούν να γίνουν μαντήλα, φερετζές, αλλά και δύναμη στα χέρια μας. «Είναι μία πρόσκληση να δώσουμε το χέρι μας και όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια κοινωνία δίκαιη και ισότιμη», σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά για τη φωτογραφική έκθεση στο Χαλάνδρι

The post Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από την πρόσφατη εξέγερση των γυναικών στο Ιράν έρχεται στο Χαλάνδρι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα