Εκλογικά σενάρια σε Περιφέρεια, Μαρούσι και όχι μόνο…

[email protected]

Ενδιαφέροντα εκλογικάσενάρια για την Περιφέρεια Αττικής και όχι μόνο φέρνει στην επιφάνεια ηεφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, το οποίο υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου, αναφέρεται η πιθανότητα να κατεβάσει το Κίνημα Αλλαγής ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο βουλευτής της Β1 Εκλογικής Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα Αθηνών

έδειξε στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝ.ΑΛ. ότι διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην Αττική. Παράλληλα, η δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος Αλλαγής το τελευταίο διάστημα, εφόσον επιβεβαιωθεί και στις εθνικές κάλπες, οι οποίες θα προηγηθούν αυτών για την ανάδειξη των αιρετών, θα δώσει επιπλέον αέρα στον Α. Λοβέρδο.

Σύμφωνα πάντα με τοδημοσίευμα της «Καθημερινής», μέσω της συγκεκριμένης υποψηφιότητας -εφόσονπροχωρήσει- το ΚΙΝ.ΑΛ. θα επιχειρήσει την «ολική επαναφορά» του στο πολιτικόσκηνικό, καθώς «η τοπική αυτοδιοίκηση παραδοσιακά αποτελούσε τη δύναμη τουΠΑΣΟΚ», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

***

Και κάπου εκεί, στοίδιο δημοσίευμα, έρχεται να εμπλακεί και το Μαρούσι. Πώς; Το δημοσίευμα θέλειτον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούληνα ετοιμάζει τις δικές του κινήσεις προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση τουαπέναντι στην πιθανή υποψηφιότητα Λοβέρδου, που κάθε άλλο παρά μη υπολογίσιμηείναι. Έτσι, όπως σημειώνει η «Καθημερινή», ο περιφερειάρχης ετοιμάζειαρκετούς «αντάρτες» υποψηφίους σε δήμους της Αττικής, ώστε να πιέσει τηνκεντρική Ν.Δ. και να έxει διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια του».

Ως παράδειγμα η εφημερίδα φέρνει το Μαρούσι, όπου το σενάριο θέλει να ενδιαφέρεται για τη δημαρχία ο στενός συνεργάτης του Γ. Πατούλη και σημερινός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης (υπήρξε επί χρόνια αντιδήμαρχος στο Μαρούσι επί της 12χρονης δημαρχίας του Γ. Πατούλη). Ένας σίγουρα υπολογίσιμος αντίπαλος για τον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ιδιαίτερα εάν συνυπολογιστεί και η δύναμη που εξακολουθεί να διαθέτει στη συγκεκριμένη πόλη ο σημερινός περιφερειάρχης.

***

Αναμφίβολαπολύ ενδιαφέροντα είναι τα παραπάνω σενάρια. Και διαβάζοντάς τα κάποιος δενμπορεί παρά να μπει στον πειρασμό να τα συνδυάσει και με την αναστάτωση πουδημιουργεί στο Χαλάνδρι η δήλωση ενδιαφέροντος για τη δημαρχία έτερου στενούσυνεργάτη του περιφερειάρχη Αττικής, του ηθοποιού Χάρη Ρώμα, ο οποίος, εάν κατέβει, θα πάει απέναντι στις λοιπέςδεξιές υποψηφιότητες που έχουν λάβει θέση… μάχης.

***

Ασφαλώς,δεν μιλάμε παρά για σενάρια και εκτιμήσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι οιδιεργασίες, σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους χώρους, θα είναι πολύ έντονες.Βλέπετε, υπάρχουν πολλά μεγάλα projects σε εξέλιξη (π.χ. ανακύκλωση), άρα τοενδιαφέρον στην Περιφέρεια Αττικής είναι πολύπλευρο…

The post Εκλογικά σενάρια σε Περιφέρεια, Μαρούσι και όχι μόνο… appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα