Εκδήλωση με τίτλο «Άρωμα Γυναίκας» από τον Δήμο Μεταμόρφωσης στις 13/3

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ο Δήμος Μεταμόρφωσης διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Άρωμα Γυναίκας» την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 12:00, στο Σκεπαστό Αττικής Οδού με δωρεάν είσοδο. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν αναφορές στην ιστορία της ημέρας, ενημερωτικές δράσεις, από

αρμόδιους φορείς για θέματα υγείας, συνοπτική παρουσίαση από ομάδα του 1ου ΓΕΛ, σε σχέση με τη συμμετοχή του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕPAS)», ενημερώνοντας το κοινό για τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την έμφυλη βία, συναυλία μουσικής TANGO από το Ensemble Δωματίου του Εργαστηρίου Μουσικής Εκπαίδευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής, με την σύμπραξη διακεκριμένων καλλιτεχνών, ενώ θα παρουσιαστούν χορογραφίες και δραματοποιήσεις με σχετική θεματολογία από τις σχολές χορού της πόλης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θα τιμηθεί η αθλήτρια ποδηλασίας δρόμου Κατερίνα Ελ Λατίφ του Αθλητικού Σωματείου Καστελλάνοι – Castellani ParaSports, 6η παραολυμπιονίκης στο Τόκιο το 2021.

Η δημοτική αρχή αναφέρει για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Στις 8 Μαρτίου του 415 μ. Χ. δολοφονείται στην Αλεξάνδρεια η νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός Υπατία. Στις 8 Μαρτίου του 1857 πνίγεται στο αίμα η μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη.

Μετά από πολλούς αγώνες, η 8η Μαρτίου καθιερώνεται από την Διεθνή Διάσκεψη Εργαζομένων Γυναικών το 1910 ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και γιορτάζεται για πρώτη φορά το 1911, στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία και καθιερώνεται, μετά το 1917, ως επίσημη αργία στη Σοβιετική Ρωσία. Τα Ηνωμένα Έθνη θεσμοθέτησαν και άρχισαν να γιορτάζουν την ημέρα το 1975, ενώ, υιοθέτηση ειδικού θέματος για κάθε χρονιά ξεκίνησε το 1996. Το θέμα για το 2022 έχει ορισθεί ως «Η ισότητα των φύλων σήμερα για ένα βιώσιμο αύριο».

The post Εκδήλωση με τίτλο «Άρωμα Γυναίκας» από τον Δήμο Μεταμόρφωσης στις 13/3 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα